Uusien Volkswagen Golf -malliversioiden myynti alkanut Suomessa

Kahdeksannen sukupolven Volkswagen Golf -malliston uusien malliversioiden myynti on alkanut Suomessa.

Myyntiin saapui mm. uusia bensiini- ja dieselmoottoriversiota kuten 1,5 eTSI 96 kW (130 hv) kevythybridi, urheilulliset mallit Golf GTI Clubsport ja Golf R, Golf Alltrack, Golf GTD sekä kaasuautoversiot.

Volkswagenin kaikissa Suomi-varustelutasoissa – Golf, Style ja R-Line – on nyt enemmän vakiovarusteita verrattaessa saman tasoiseen aikaisempaan varustelutasoon.

Kuva: Volkswagen.

Kahdeksan moottorivaihtoehtoa

Ensimmäistä kertaa Golfista on saatavilla kahdeksan eri moottoriversiota. TSI, TDI, TGI, eTSI ja ladattava hybridi: uuden Golfin moottorivalikoimassa ovat niin bensiini-, diesel- ja kaasumoottori, kevythybridi kuin ladattava hybridikin.

Kaikki turboahdetut bensiini- ja dieselmoottorit on varustettu suorasuihkutuksella. Suomessa valikoima alkaa teholuokasta 81 kW (110 hv) ja malliston huippumallina on historian tehokkain Golf R.

Varsinkin uudet TSI-bensiinimoottorit kuluttavat vähemmän polttoainetta ja tuottavat vähemmän päästöjä, TSI Miller -paloprosessin ansiosta.

Uusissa TDI-dieselmoottoreissa on puolestaan käytössä kaksivaiheinen AdBlue-tuplaruiskutus, joka vähentää huomattavasti NOx-päästöjä. Uuden TDI-dieselmoottorin kulutus on Volkswagenin tiedotteen mukaan jopa 17 % alhaisempi kuin ennen.

Volkswagen Golf 1.5 eTSI. Kuva: Volkswagen.

Uusien 1,5 eTSI 96 kW (130) ja 110 kW (150 hv) -kevythybridien perustana toimivat 48 V:n hihnalla toimiva starttigeneraattori, 48 voltin litiumioniakku ja viimeisimmän sukupolven TSI-bensiinimoottori.

Uuden eTSI-kevythybridin etuna on merkittävästi pienempi polttoaineen kulutus, sillä uusi Golf sammuttaa turboahdetun suoraruiskutusmoottorin aina kun on mahdollisuus rullata, jolloin myös paikalliset päästöt vähenevät.

Tästä syystä kaikki eTSI-kevythybridit on aina varustettu DSG-automaattivaihteistolla. Ilman DSG-automaattivaihteistoa huomaamaton siirtyminen järjestelmien välillä ei olisi mahdollista. Volkswagen Golfin uudet 1,5 eTSI -bensiinimoottorit on varustettu myös aktiivisella sylinterienhallinnalla (ACT).

Volkswagen Golf 1,5 eTSI 96 kW (130) kevythybridin hinnat alkavat 29 311 eurosta ja Variant-mallin puolestaan 30 347 eurosta.

Pitkänmatkan urheiluauton, Volkswagen Golf GTD:n voimanlähteenä on 2,0-litrainen, nelisylinterinen TDI-dieselmoottori, jonka maksimiteho on 147 kW (200 hv) ja vääntöä 400 Nm.

Uusi Golf GTD 2,0 TDI 147 kW (200 hv) DSG-automaattivaihteistolla hinta alkaen 38 050, 28 euroa.

Volkswagen Golf GTI Clubsport. Kuva: Volkswagen.

Urheilullinen Golf GTI Clubsport ja Golf-perheen tehokkain malli Golf R

Golf GTI Clubsport – kahdeksannen Golf GTI -sukupolven lippulaivan teho on 221 kW (300 hv) ja vääntöä se tarjoaa 400 Nm. Uusien ajo-ominaisuuksien taustalla on mm. parannettu turbomoottori ja uuden Vehicle Dynamics Manager -järjestelmän hallitsema urheilualusta.

Uuden Golf GTI:n Vehicle Dynamics Manager -järjestelmä tuo merkittäviä suorituskykyetuja integroimalla elektronisen tasauspyörästön lukkojen (XDS) ja lisävarusteena saatavan mukautuvan alustansäädön (DCC) sivuttaisdynamiikkakomponentit. Ensimmäistä kertaa Vehicle Dynamics Manager -järjestelmän verkkoon on nyt liitetty myös Golf GTI Clubsportin vakiovarusteisiin kuuluva sähkömekaaninen etutasauspyörästön lukko.

Uuden Golf GTI Clubsportin hinta alkaen 44 233 euroa.

Volkswagen Golf R. Kuva: Volkswagen.

Golf R on puolestaan ensimmäinen Volkswagenin malli, jossa lanseerataan täysin uusi nelivetojärjestelmä – 4Motion R-Performance Torque Vector -järjestelmä – neliveto on yhdistetty Vehicle Dynamics Manager (VDM) -järjestelmään sekä mukautuvaan alustansäätöön (DCC) ja elektroniseen tasauspyörästön lukkoon XDS). Järjestelmien integrointi tarjoaa täysin uudenlaista ajodynamiikkaa ja auton käsiteltävyyttä.

Uusi Volkswagen Golf R on Golf-mallien tehokkain versio kautta aikojen, tuottaen tehoa 235 kW (320 hv) ja vääntöä 420 Nm. Golf R kiihtyy 0–100 km/h vain 4,7 sekunnissa ja huippunopeus on sähköisesti rajattu 250 km/h. Alustaa on kehitetty edelleen ja se on 20 mm alempana kuin perus-Golfissa. Progressiivinen ohjaus on vakiovaruste. Uutta on myös etuakselin 18” jarrujärjestelmä sinisillä jarrusatuloilla (aikaisemmin 17”).

Uuden Golf R:n hinta alkaen 58 240 euroa.

Volkswagen Golf Alltrack. Kuva: Volkswagen.

Itsenäinen malliversio: uusi Golf Alltrack

Toisen sukupolven Golf Alltrack on ns. crossover-malli, joka yhdistää Golf Variantin ja SUV:n ominaisuudet. Uusi Golf Alltrack on aina varustettu 4Motion-nelivedolla ja dsg-automaattivaihteistolla.
Siinä on myös korotettu maavara, mallityyppinen ulkonäkö sisältäen erikoispuskurit ja erityisesti Alltrackille suunnitellut sisätilat.

Golf Alltrackin neliveto-ominaisuuksien avulla se soveltuu myös erinomaisesti vetoautoksi, vetokyvyn ollessa 2 000 kg. Muilta ominaisuuksiltaan Golf Alltrack vastaa teknisesti Golf Variantia.

Uusi Golf Alltrack 2,0 TDI 147 kW (200 hv) 4Motion dsg-automaattivaihteistolla hinta alkaen 42 079 euroa.

Volkswagen Golf GTD. Kuva: Volkswagen.

Volkswagen Golf ja Golf Variant -kaasuautoversio

Uuden Volkswagen Golf -kaasuautoversion ajomukavuuden takaa nelisylinterinen 1,5-litrainen TGI-moottori, jossa on tehoa 96 kW (130 hv). Golf TGI on varustettu kolmella kaasusäiliöllä, joiden kokonaiskapasiteetti on 17,3 kg (115 litraa).

Golf GTI:n toimintamatka pelkällä maa-/biokaasulla on noin 400 kilometriä (WLTP). Volkswagen Golfin kaasuautoversio on saatavilla niin Hatchback- kuin Variant-malliversioon.

Lisää toimintamatkaa tarjoaa 9 litran bensiinisäiliö.

Molemmat TGI-mallit käyttävät kaasua pääasiallisena polttoaineena, ja bensiini vaihtuu polttoaineeksi vasta kaasutankin tyhjennyttyä. Keskimääräinen polttoaineen kulutus maa-/biokaasulla on noin 4,1–4,3 kg/100 km (WLTP), jolloin CO2-päästöt ovat välillä 111–117 g/km

Nelisylinterinen moottori käynnistyy aina kaasumoodissa, syöttäen vain vähäisen määrän bensiiniä tietyissä harvoissa olosuhteissa.

Mikäli kaasusäiliöiden paine tippuu alle tietyn ohjearvon, mikä vaihtelee riippuen kulloisestakin ajo-olosuhteesta, moottori vaihtaa bensiinikäytölle.

Molemmille polttoainesäiliöille on oma mittarinsa ja järjestelmä kertoo myös kaasun- ja bensiininkulutuksen. Maa-/biokaasun ja bensiinin täyttöaukot on sijoitettu saman polttoainesäiliön luukun alle.

Kaasuauton hiilidioksidipäästöt ovat alhaisemmat muihin fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Biokaasu on täysin uusiutuva polttoaine, jonka liikennekäytöllä voidaan vähentää jopa 85 % polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä.

Maakaasu on puolestaan luonnonkaasu, jota saadaan maakaasu- ja öljyesiintymistä. Liikennemaakaasu vähentää hiilidioksidipäästöjä 25 % bensiiniin verrattuna.

Volkswagen Golf -malliston hinnastot ja lisävarustehinnastot:
https://bit.ly/UusiVolkswagenGolfHinnastojaLisävarustehinnasto
https://bit.ly/VolkswagenGolfVariantHinnastojaLisävarustehinnasto2

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!