Uusi Volkswagen Golf Variant julkistettu — Suomeen loppuvuodesta

Uuden Golf Variant -farmari on julksitettu. Markkinoille saapuu myös uusi Golf Alltrack, joka on Golf Variantin nelivetoversio lisättynä SUV-ominaisuuksilla. Suomeen uudet Golf Variant ja Golf Alltrack -mallit saapuvat loppuvuodesta 2020.

Uuden kahdeksannen sukupolven Golf Variant on 4 633 mm pitkä ja sen akseliväli on nyt 2 686 mm (pituus on 66 mm enemmän verrattuna edellisen sukupolven malliin). Kasvanut pituus järjestelee mittasuhteet uudelleen ja tekee uudesta Golf Variantista entistä pitkänomaisen ja matalamman. Led-ajovalot ja -takavalot ovat nyt aina vakiovaruste.

Auton ulkopituuden ja akselivälin kasvu luovat sisälle enemmän tilaa, sillä akselivälin pituuden lisäys on käytetty lähes kokonaan sisätilojen hyväksi.

Kuva: Volkswagen.

Sisätilat kasvavat 48 mm 1 798 millimetriin. Näin jalkatila kasvaa myös 48 mm ja lisätilan huomaa erityisesti auton takaosassa istuttaessa.

Matkustajat voivat laittaa matkatavarat yhä suurempaan tavaratilaan: Golf Variant tarjoaa nyt 611 litraa tavaratilaa (6 litraa enemmän kuin edellisen sukupolven mallissa).

Mikäli takaistuimet on käännetty alas, tavaratila kasvaa aina 1 642 litraan (22 litraa enemmän).

Mikäli molemmat kädet ovat täynnä ostoksia tai matkalaukkuja, lisävarusteena on saatavilla Esay Open –toiminto, joka avaa takaluukun sähköisesti tunnistamalla autonavaimen. Pieni jalkaliike puskurin alla avaa takaluukun.

Kuva: Volkswagen.

Uudet voimalinjat

Tarjolla on esimerkiksi kevythybridi eTSI 48 V -teknologialla ja 7-vaihteisella DSG-automaattivaihteistolla: 48 V:n hihnalla toimiva starttigeneraattori, 48 voltin litiumioniakku ja viimeisimmän sukupolven TSI-bensiinimoottori ovat uuden kevythybridin perusta.

Uuden eTSI-kevythybridin etuna on merkittävästi pienempi polttoaineen kulutus, sillä uusi Golf Variant sammuttaa turboahdetun suoraruiskutusmoottorin aina kun on mahdollisuus rullata, jolloin myös paikalliset päästöt vähenevät.

Tästä syystä kaikki eTSI-kevythybridit on aina varustettu DSG-automaattivaihteistolla.

Ilman DSG-automaattivaihteistoa huomaamaton siirtyminen järjestelmien välillä ei olisi mahdollista. Lisäksi 7-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto vaihtaa vaihteita taloudellisesti ja siten myös säästää energiaa.

Uuteen Golf Variantiin on saatavilla myös TDI-dieselmoottorit: tässä tapauksessa ns. kaksivaiheinen AdBlue-tuplaruiskutus kahdella SCR-katalysaattorilla vähentää merkittävästi typpioksidipäästöjä.

Kuva: Volkswagen.

Kattava vakiovarustelu

Volkswagen on myös järjestellyt uudelleen Golf Variantin varustelutasot. Suomen varustelutasot ovat tästä lähtien: Golf, Style ja R-Line. Kaikissa varustelutasoissa on myös enemmän vakiovarusteita verrattaessa saman tasoiseen aikaisempaan varustelutasoon.

Suomessa vakiovarusteisiin kuuluvat mm. led-ajo- ja takavalot, avaimeton käynnistys, 10,25 tuuman digitaalinen mittaristo, 10 tuuman infotainment-järjestelmä, uudenlainen lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, täysautomaattinen ilmastointi, mukautuva vakionopeudensäädin ennakoivalla nopeussäädöllä, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä langaton älypuhelinliitäntä ja kaksi usb-c-liitintä sekä 16 tuuman kevytmetallivanteet.

Style-varustelutason vakiovarusteita ovat lisäksi mm. led-performance-ajovalot, sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit, Art Velours microfleece-verhoilu, sähkösäätöinen ErgoActive kuljettajanistuin muistitoiminnolla, Ambiente-valaistus ohjaamossa (32 väriä) ja kaukovaloavustin Light Assist sekä 17 tuuman kevytmetallivanteet.

Kuva: Volkswagen.

R-Line-varustelutasossa on perustasoon verrattuna lisänä esimerkiksi: R-line-urheiluistuimet kiinteällä pääntuella, progressiivinen ohjaus, ajoprofiilinvalinta ja urheilullinen alusta (madallettu noin 15 mm)..

Lisävarusteina saataville tulevat mm. Harman Kardon 480 W äänijärjestelmä (8 kaiutinta, keskikaiutin ja subwoofer), tuulilasinäyttö, pysäköintiavustin, led-matriisiajovalot, mukautuva alustansäätö, vetokoukku ja polttoainekäyttöinen lisälämmitin.

Uusi Golf Alltrack

Toisen sukupolven Golf Alltrack lanseerataan samaan aikaan Golf Variantin kanssa. Golf Alltrack on ns. crossover-malli, joka yhdistää Golf Variantin ja SUV:n ominaisuudet.

Uusi Golf Alltrack on aina varustettu nelivedolla. Siinä on myös korotettu maavara, maastoauton ulkonäkö sisältäen erikoispuskurit ja erityisesti Alltrackille suunnitellut sisätilat.

Ominaisuuksiensa vuoksi Golf Alltrack on todella monipuolinen perheauto myös päällystämättömillä teillä. Golf Alltrackin neliveto-ominaisuuksien avulla se soveltuu myös erinomaisesti vetoautoksi, vetokyvyn ollessa 2 000 kg.

Kuva: Volkswagen.

Muilta ominaisuuksiltaan Golf Alltrack vastaa teknisesti Golf Variantia: näihin kuuluvat esimerkiksi digitaalinen mittaristo Digital Cockpit, kuljettajaa avustavat järjestelmät kuten ajamista automatisoiva Travel Assist -järjestelmä ja IQ.Light-led-matriisiajovalot.

Golf Variant on ollut Golf-perheen pysyvä jäsen vuodesta 1993 lähtien ja sitä on myyty noin 3 miljoonaa kappaletta. Myös Suomessa Golf Variant on ollut menestys ja vuodesta 2010 lähtien sitä on rekisteröity yhteensä enemmän kuin Golf Hatchback -versiota.

Tähän päivään mennessä Golf Variantista on lanseerattu viisi sukupolvea, joista jokainen on perustunut Golf Hatchbackin vastaavaan sukupolveen. Golf-perheen jäsenet vastaavat edelleen maailmanlaajuiseen kysyntään ja ne valmistetaan Wolfsburgissa, Saksassa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän