Hyvin varustellun uuden Opel Corsa -malliston hinta lähtee runsaasta 15 000 eurosta

Syyskuussa Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä ensiesitelty uusi Corsa saapuu Suomen Opel-liikkeisiin 11.-12. tammikuuta.

Uutuus on jo saavuttanut useita kansainvälisesti arvostettuja palkintoja, kuten Auto Bild –lehden ”Vuoden yritysauto” -tittelin pienten autojen kokoluokassa, ja kansainvälisen AutoBest-tuomariston valitseman ”Best Buy Car of Europe 2020” -arvonimen.

Uudet varustetasot

Suomessa Opel Corsa on saatavana peräti neljällä kiinnostavalla varustetasolla.

Perusvarustetaso Comfort sisältää jo paljon varusteita, joista tyypillisesti maksetaan lisähintaa huomattavasti kalliimmissakin autoissa – kuten led-ajovalot, peruutustutka, 5 tuuman kosketusnäyttö ja lukuisia turvallisuusinnovaatioita.

Katso myös tämä: Täyssähköisen Opel Corsan hinnat julki ja ennakkomyynti alkanut

Seuraava porras on Launch Edition, jossa varustelu täydentyy muun muassa 7 tuuman kosketusnäytöllä, peruutuskameralla, 16 tuuman kevytmetallivanteilla ja avaimettomalla käynnistyksellä.

Luksusautojen ominaisuuksia kompaktiin perheautoon tarjoaa Executive, johon kuuluvat myös nahkaverhoilu ja sähkösäätöinen kuljettajan istuin hierontatoiminnolla.

Sporttisesta tyylistä pitävälle sopii GS Line, joka muuttaa uuden Corsan ulkonäön vielä dynaamisemmaksi GS Line -ulko- ja sisäpaketilla sekä urheilullisilla istuimilla ja sisustuksen yksityiskohdilla.

Kuva: CvB.

Auto painaa alle 1000 kg

Kattolinja on 48 mm edeltäjää matalammalla, mutta matkustamossa pääntilasta ei kuitenkaan ole tarvinnut tinkiä lainkaan: etupenkillä nimittäin istutaan 28 mm aiempaa matalammalla.

Uutuuden urheilullisuutta korostaa muotoilun ja dynaamisen ajoasennon lisäksi sen keveys.

Edeltäjästään poiketen vain viisiovisena saatava, 4,06-metrinen uutuusmalli on pudottanut edeltäjään verrattuna painoa jopa 108 kg: se painaa alimmillaan 980 kg.

Tämän 10 prosentin painonpudotuksen on mahdollistanut muun muassa 40 kiloa kevyempi kori ja kompaktit, kolmisylinteriset moottorit. Painoa on pudotettu myös kevyemmällä konepellillä ja istuimilla.

Vastikään julkistetun Opel Astra -malliston tapaan Opelin insinöörit ovat hioneet myös Corsan aerodynamiikkaa Stuttgartin yliopiston tuulitunnelissa. Tuloksena aerodynamiikkaa mittaava tunnusluku on 0,29 Cd.

Panostukset aerodynamiikkaan ja rakenteen keveyteen tarkoittavat luokkansa vaikuttavimpia päästö- ja kulutusarvoja.

Kahdeksanportainen automaattivaihteisto

Myös Corsan moottorivalikoimassa on kiinnitetty erityistä huomiota tehokkuuteen ja taloudellisuuteen.

Bensiinimoottorivalikoimassa on 1,2-litrainen, 75-hevosvoimainen versio viisiportaisella manuaalivaihteistolla ja tehokkaampi, palkintoja niittänyt kolmisylinterinen 1,2-litrainen turbomoottori, joka on saatavana 100- tai 130-hevosvoimaisena.

100-hevosvoimaisen version saa joko 6-vaihteisena manuaalina tai kahdeksanportaisella automaattivaihteistolla; 130-hevosvoimainen on aina automaatti.

Dieselmoottorien ystäville on tarjolla 1.5-litrainen, 102-hevosvoimainen diesel, jonka yhteydessä on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto.

Uusi Corsa on saatavana myös Corsa-e -täyssähköversiona, jolloin vaihteisto on luonnollisesti automaattinen. Sähkö-Corsan voi tilata heti – ja Suomeen ensimmäiset autot saapuvat vielä tänä keväänä.

Kuva: CvB.

Led-valot vakiona

Corsassa on monia teknologioita ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka ovat tuttuja vain huomattavasti suuremmista ja kalliimmista autoista.

Yksi uusista vakiovarusteista ovat led-ajovalot. Maltilliseen lisähintaan saatavana ovat myös mukautuvat ja häikäisemättömät IntelliLux LED Matrix –ajovalot, jotka tarjotaan ensimmäistä kertaa tähän kompaktien perheautojen luokkaan.

Viimeisintä sukupolvea edustava, korkearesoluutioinen etukamera ohjailee kahdeksaa led-moduulia ja sopeuttaa jatkuvasti valokeilaa vallitsevien liikenneolosuhteiden ja ympäristön mukaisesti.

Lukuisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä

Uuteen Corsaan on saatavana useita kuljettajaa avustavia järjestelmiä, muun muassa törmäyksenestojärjestelmä automaattisella hätäjarrutustoiminnolla ja jalankulkijan tunnistuksella kuuluvat uutuusmalliin vakiovarusteluun.

Lisäksi vakiona ovat muun muassa liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja vakionopeudensäädin.

Maltilliseen lisähintaan Corsaan ovat saatavana muun muassa katvealueen varoitin, 180 asteen näkymän tarjoava peruutuskamera sekä pysäköintitutkat eteen ja taakse.

Halvin versio on Comfort 75, joka maksaa 15 389 euroa. Kallein Comfort-versio on Comfort 100 Turbo A, joka maksaa 19 490 euroa.

Executive- ja GS Line -mallistot on hinnoiteltu samantasoisiksi. Näin ollen voi valita, haluaako loisteliaamman vai urheilullisemman version.

Kallein Executive- ja GS Line -versio maksaa 24 295 euroa.

Launch Edition -versiosta on tarjolla kaksi vaihtoehtoa. Halvempi maksaa 18 462 euroa ja kalliimpi 20 935 euroa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here