Historian havinaa: Entisöity 1950-luvun itse ajava Golden Sahara II -konseptiauto

1950- ja 1960-lukujen legendaarinen kustomoitu auto Golden Sahara II oli yksi ensimmäisistä itse ajavista konseptiautoista. Se oli varustettu Goodyearin erikoisvalmisteisilla, hehkuvilla, läpikuultavilla renkailla.

Goodyear esittelee nyt yhteistyössä Klairmont Kollectionsin kanssa entisöidyn Golden Sahara II:n vuoden 2019 Geneven autonäyttelyssä.

Jim Streetin ja legendaarisen kustomoitujen autojen suunnittelijan, George Barrisin, kehittämä Golden Sahara II konseptiautoa käytettiin testaamaan uusia elektroniikkajärjestelmiä.

Siinä oli lentokoneista innoituksen saanut ohjausjärjestelmä, jolla ohjattiin kiihdytystä, jarrutusta ja ohjausta, ja automaattinen jarrutusjärjestelmä, joka tunnisti auton kulkuväylällä olevat mahdolliset esteet antureiden avulla.

Kuva: Goodyear.

– Golden Sahara II on ainutlaatuinen auto ja osa amerikkalaista autoilun historiaa, sanoi Klairmont Kollectionsin perustaja ja omistaja Larry Klairmont.

Klairmont Kollections:lla on 300 kustomoidun ja klassikkoauton museo Chicagossa Illinoisin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Kulta-aikanaan Golden Sahara II kiersi ympäri Yhdysvaltoja ja esiintyi televisiossa ja elokuvissa. Sitten se seisoi lähes 50 vuotta eräässä autotallissa, kunnes Klairmont Kollections osti sen Mecum Auctions -huutokaupalta toukokuussa 2018.

Katso tästä muut Historian havinaa -jutut.

Golden Sahara II entisöitiin Speakeasy Customs and Classics -yrityksen avustuksella Chicagossa ja esitellään Genevessä neljällä tuliterällä Goodyearin läpikuultavalla renkaalla varustettuna.

– 1950- ja 1960-luku olivat intensiivistä innovoinnin aikaa Goodyearilla. Teimme yhteistyötä kaikenlaisten liikkumisen pioneerien kanssa kuun tutkimuksesta maanopeusennätyksiin, kertoi Goodyear Euroopan kuluttajarenkaiden varatoimitusjohtaja Henry Dumortier (Vice President Consumer Europa).

Goodyear kehitti auton renkaat Neothane-materiaalista, joka on synteettisen kumin läpinäkyvä muoto. Renkaan sisällä oli myös valoja, jotka saivat renkaan hehkumaan.

Tämä rengas oli osa Goodyearin laajempaa tutkimusta, jolla tutkittiin olisiko mahdollista toteuttaa sellaiset renkaat, joilla näkyvyyttä voitaisiin parantaa huonoissa sääolosuhteissa tai joissa syttyisi valo kuljettajan jarruttaessa.

Kuva: Goodyear.

Klairmont Kollectionsista

Klairmont Kollections on yksityinen museo Chicagossa. Vastikään yleisölle avatussa Klairmont Kollections -museossa on tilaa lähes 9 300 neliömetriä ja 300 sähköautoa näytteillä. Museon valikoimassa on autoja vuosisadan vaihteen autoista Golden Sahara II:n kaltaisiin ainutlaatuisiin historiallisiin autoihin. Klairmontissa on yksityinen tapahtumatila, jossa on istumapaikat 250 hengelle, joten se on erinomainen paikka autoharrastus-, turistiryhmä ja yritystapahtumien järjestämiselle.

www.klairmontkollections.com

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here