Ford Kuga täyshybridin tuotanto käynnistyy — ensimmäiset autot Suomeen alkuvuodesta

Ford on laajentanut Kuga-mallistonsa sähköistettyjen versioiden valikoimaa uudella Ford Kuga Hybrid täyshybridillä.

Autolla pystyy Fordin teidotteen mukaan ajamaan bensiini- ja sähkömoottorilla yhteensä jopa 1 000 km 1) ilman huolta lataamisesta. Toimintamatka on kilpailukykyinen Kugan dieselmallien kanssa.

Sähköllä ajamista tarjoavan itselataavan Kuga täyshybridin 1,1 kWh akku latautuu automaattisesti 2,5-litraisen Atkinson-kiertoisen bensiinimoottorin avulla käyttäen hyödyksi jarrutusenergiaa tyhjäkäynnillä rullatessa tai jarrutettaessa.

Varastoitu energia antaa sähkömoottorille voimaa, jota käytetään lisäämään suorituskykyä, parantamaan polttoainetaloudellisuutta tai puhtaasti sähköiseen ajoon. Kuga Hybrid täyshybridi vaihtaa saumattomasti eri voimanlähteiden välillä ajotilanteen mukaan.

Kuga Hybrid täyshybridi on myös ensimmäinen Kuga-malli, jossa sähköistetty voimansiirto on mahdollista yhdistää Fordin nelivetojärjestelmään.

Mallin tuotanto on nyt käynnistynyt Valenciassa. Myös Kuga Hybrid täyshybridin akustot asennetaan Valencian tehtaalla, jossa on tehty 24 miljoonan euron investointi viimeisintä tekniikkaa edustavaan akkujen kokoonpanolinjaan.

Kuga Hybrid täyshybridi täydentää Fordin kaikkien aikojen sähköistetyimmän yksittäisen mallin valikoiman. Kuga-mallistoon kuuluu nyt täyshybridimallin lisäksi Kuga ladattava hybridi, Kuga EcoBlue Hybrid kevythybridi sekä perinteiset bensiini- ja dieselmoottorit.

Kuva: Ford.

SUV-mallin käytännöllisyyttä ja hybridin monikäyttöisyyttä

Silent key start -ominaisuuden ansiosta Kuga Hybrid täyshybridi lähtee liikkeelle paikoiltaan käyttäen yksinomaan sähköenergiaa, mikä on miellyttävää erityisesti kaupunkien pysähtelevässä liikenteessä. Täyshybridivoimansiirto tukee lyhytkestoista täyssähköistä ajamista ilman huolta toimintamatkasta.

Jopa 1 000 kilometrin toimintamatka yhdellä tankillisella tekee Kuga Hybrid täyshybridistä houkuttelevan vaihtoehdon dieselmalleille. Mallin polttoaineenkulutus on alkaen 5,4 l/100 km ja CO2 -päästöt alkaen 125 g/km (WLTP) 3). Polttoainetankin koko on 54 litraa.

Kuga Hybrid täyshybridin kokonaistoimintamatka on yli 30 prosenttia suurempi kuin Kuga ladattavan hybridin, jolla voi ajaa puhtaasti sähköllä 56 kilometriä (WLTP). 3)

60-kennoinen 1,1 kWh akusto käyttää nestejäähdytystä, minkä vuoksi jäähdyttämiseen ei tarvita tuuletinta. Tämän ansiosta auto on hiljaisempi sisätiloiltaan.

Optimoidun jäähdytyksen ansiosta akkukennot on myös mahdollista pakata tiiviimmin, mikä auttaa säilyttämään tilavan matkustamon; muun muassa yli 1 metrin päätilan etumatkustajille ja jopa 1 481 litran tavaratilan etuistuinten taakse.4)

Lisäksi pakokaasujen lämmönvaihdinjärjestelmän avulla moottori lämpenee nopeammin tehokkaaseen toimintalämpötilaan. Tämän ansiosta Kuga Hybrid täyshybridi voi ottaa täyssähköisen ajotilan nopeammin käyttöön myös kylmällä ilmalla tapahtuvan lähdön jälkeen ja lämmittää matkustamon nopeasti mukavaan lämpötilaan.

Akuston parempi suorituskyky mahdollistaa myös jopa 1 600 kg hinauksen etuvetoisissa malleissa. 5)

Kuga Hybrid täyshybridivoimansiirto vaihtaa automaattisesti sähkömoottorin, hybridin ja bensiinimoottorin välillä uudelleensuunnitellun moottori/generaattorin ohjaimen avulla.

Fordin power-split -vaihteiston viimeisin sukupolvi on suunniteltu toimimaan erityisesti yhdessä 2,5-litraisen bensiinimoottorin kanssa. Etuvetoinen malli kiihtyy 0-100 km/h vauhtiin 9,1 sekunnissa.

Simuloitu vaihteenvaihtotoiminto – aktivoituu ajotiloissa Normal ja Sport – säätää moottorin kierrosluvun automaattisesti auton nopeuden vaihtuessa. Näin vältetään “kuminauhaefekti”, joka on usein VCT-vaihteistojen ominaisuus.

Kuga Hybrid täyshybridimalliin on saatavana myös Fordin nelivetojärjestelmä, joka mittaa auton renkaiden pitoa tienpinnalla ja säätää vääntöä etu- ja takapyörille paremman pidon saavuttamiseksi. Teknologialla on hyvin pieni vaikutus polttoaineenkulutukseen ja järjestelmän poiskytkentäominaisuus lisää optimoitua polttoainetaloudellisuutta siirtämällä vedon automaattisesti kokonaan etupyörille suotuisissa olosuhteissa.

Kuva: Ford.

Viisi varsutetasoa

Kuga Hybrid täyshybridiin on Suomessa valittavissa varustetasot Titanium, Titanium X, ST Line, ST Line X ja Vignale. Kaikkiin varustetasoihin kuuluu laaja valikoima kuljettajaa avustavia teknologioita ja mukavuutta lisääviä ominaisuuksia.

Vakiovarusteisen FordPass Connect modeemin 6) yhteysominaisuuksien ansiosta kuljettajat voivat suunnitella nopeammat ja miellyttävämmät ajoreitit hyödyntämällä navigointijärjestelmän Live Traffic -liikennetietoja.

Modeemiteknologia mahdollistaa myös useiden toimintojen käyttämisen FordPass-mobiilisovelluksen kautta, muun muassa ovien lukitus ja aukaisu, etäkäynnistys 7) ja ajoneuvon paikantaminen.

Vakiovarusteisiin kuuluu myös langaton latausalusta älypuhelimille sekä Ford Sync 3 -tietoviihdejärjestelmä 8) 8-tuumaisella kosketusnäytöllä. Autoon on saatavana muun muassa B&O -äänentoistojärjestelmä (vakiovaruste Titanium X-, ST-Line X- ja Vignale-malleissa).

Saatavilla oleviin kuljettajaa avustaviin teknologioihin kuuluvat muun muassa aktiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla ja liikennemerkkien tunnistuksella sekä kaistapitoavustin. Aktiivinen pysäköintiavustin pysäköi auton täysin automaattisesti vain nappia painamalla.

Katso tästä muita juttuja Ford Kugasta.

Uusi kaistapitojärjestelmä kuolleen kulman avustimella esitellään maailmanlaajuisesti ensimmäistä kertaa Kugassa. Valinnaisvarusteena saatava järjestelmä tarkkailee auton takaa kuljettajan kuolleesta kulmasta lähestyviä autoja, ja tekee vastaohjausliikkeen varoittaaksen kuljettajaa olemaan vaihtamatta kaistaa, jos mahdollinen törmäys on havaittavissa.

Uudessa Ford Kugassa myös maailmanlaajuisesti ensimmäisenä esiteltävä valinnainen risteysavustin (Intersection Assist) tarkkailee mahdollisia törmäyksiä samansuuntaisilla kaistoilla lähestyvien autojen kanssa ja voi jarruttaa estääkseen törmäyksen tai lieventääkseen sen vaikutuksia tilanteissa, jossa kuljettaja on kääntymässä risteyksen yli.

Kuga Hybrid täyshybridin (HEV) hinta ilman toimituskuluja on Suomessa alkaen 38 121 € ja ensimmäiset autot tulevat maahan alkuvuodesta.

# # #

1) Toimintamatka-arvio perustuu polttoaineenkulutukseen alkaen 5,4 l/100 km WLTP ja 54 litran polttoainetankin kokoon.

3) Kuga Hybrid täyshybridi, etuvetoisen mallin polttoaineenkulutus alkaen 5,4 l/100 km, CO2 päästöt alkaen 125 g/km WLTP.

Kuga Hybrid täyshybridi AWD-nelivetomallin polttoaineenkulutus alkaen 5,7 l/100 km, CO2 päästöt alkaen 132 g/km WLTP.

Kuga ladattava hybridi (PHEV) polttoaineenkulutus alkaen 1,4 l/100 km ja CO2 päästöt alkaen 32 g/km WLTP. Täyssähköinen toimintamatka 56 km WLTP.

4) Tavara- ja lastauskapasiteetti rajoitettu painon ja painonjakauman suhteen.

5) Maksimivetokyky vaihtelee lastin, automallin, valinnaisvarusteiden ja matkustajamäärän mukaan. 

6) Ominaisuus voi vaatia aktivoinnin.

7) Alueilla, joissa laki sallii toiminnon.

8) Jotkin ominaisuudet voivat lukittua, kun auton vaihde on kytkettynä. Kaikki ominaisuudet eivät ole yhteensopivia kaikkien puhelinmallien kanssa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän