Autotoday 10 vuotta sitten: Subarulla menee lujaa

Maailma voi kymmenessä vuodessa muuttua aika paljon. Tasan kymmenen vuotta sitten hehkutetiinn Subarun menestystä. Silloin markkinaosuus Suomessa oli 1,1 prosenttia ja nyt se on enää 0,4 prosenttia. Tänä vuonna oli heinäkuun loppuun mennessä rekisteröity vain 246 Subarua, kun vastaava luku 2010 oli 782.

Subarulla menee lujaa

Subarun myynti Suomessa ylitti jo elokuussa merkin viime vuoden kokonaismyynnin. Subarun kasvu jatkuu ennätysvauhdilla myös muualla maailmassa.

Subarun vuosi sitten käynnistynyt myynnin kasvu osoittaa yhä vahvemmin ylöspäin. Tänä vuonna tarvittiin vain vajaat kahdeksan kuukautta, kun Subaru ylitti Suomessa viime vuoden kokonaismyyntinsä. Tänä vuonna Subaruja on myyty Suomessa yhteensä jo 834 kpl, kun koko viime vuoden myynti oli 830 autoa.

Vastaavia uutisia tulee myös mm. Yhdysvalloista, Kanadasta ja Australiasta, joissa Subaru myös on rikkonut myyntiennätyksiä. Kanadassa Subaru kasvatti myyntiään kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 28,1 prosenttia, Yhdysvalloissa 30,0 prosenttia ja Australiassa 15,3 prosenttia.

Myös Subaru-autojen tuotantomäärä on ennätyslukemissa. Subarua valmistavan Fuji Heavy Industries Ltd:n mukaan yhtiö valmisti kuuden ensimmäisen kuukauden (1-6/2010) aikana koti- ja vientimarkkinoille kaikkiaan 325 851 Subarua, joka on 168,8 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Subaru-tuotantolaitosten valmistuskapasiteetti on jatkanut kasvuaan jo kahdeksan perättäistä kuukautta. Kesäkuussa Subaruja valmistettiin ennätysmäärä, kaikkiaan 64 276 kpl, joka merkitsi edelliseen vuoteen verrattuna kasvua peräti 170,3 prosenttia.

Katso tästä muita Autotoday 10 vuotta sitten -juttuja.

– Kahden viime vuoden aikana uudistuneen malliston laaja nelivetotarjonta yhdistettynä tehokkaaseen sekä taloudelliseen dieselmoottoriin sopii Suomen oloihin. Kattavasta malli- sekä moottorivalikoimastamme löytyy yhä useampaa asiakasta miellyttävä vaihtoehto. Myös myynti- ja huoltoverkostomme on nyt kunnossa. Viimeisimpänä jälleenmyyjänä Subaru-perheeseen liittyi Wetteri Oy, joka myy Subarua Vaasassa, Kokkolassa, Kemissä ja Rovaniemellä, Subaru Nordicin Suomen myyntijohtaja Satu Salomaa taustoittaa myynnin kasvua.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!