Autotoday 10 vuotta sitten: ”Saabin valmistus siirtyy takaisin Uuteenkaupunkiin”

Kymmenen vuotta sitten Autotoday julkaisi aprillipäivänä oikein jymyuutisen, joka sai yllättävän paljon lukijoita. Kyse oli aprillipilasta, jonka mukaan Saabin koko tuotanto piti siirtyä Uuteenkaupunkiin.

Saabin valmistus siirtyy takaisin Uuteenkaupunkiin

MSN Auto on luotettavista lähteistä saanut tietoonsa, että tänään tullaan julkistamaan jymypaukku Uudessakaupungissa. Saabin valmistus on päätetty siirtää kokonaan Uuteenkaupunkiin.

MSN Auto on saanut tietoonsa huippusalaisen muistion. Siinä kerrotaan, että GM luopuu kokonaan Saabista ja uudet omistajat tulevat Suomesta. Valmet Automotive ostaa koko Saabin toiminnan ja tuotemerkin ja keskittää koko tuotannon Uuteenkaupunkiin.

Muistion mukaan Saabin mallisto tullaan järjestelemään täysin uusiksi. Tavoitteena on tehdä ensin yksi malli, joka myy kannattavasti. Tämä malli on luotettavien lähteiden mukaan uusi malli 96, joka on pieni, ekologinen kansanauto.

Onko se hybridi vai sähköauto, on vielä epäselvää, mutta toimituksessa kallistumme puhtaan sähköauton puoleen. Tähän viittaa tietysti se, että Uudenkaupungin tehtaassa tullaan valmistamaan myös Fisker Karma -sähköautoa.

Tänään on tarkoitus pitää asiasta tiedotustiilaisuus, mutta sen tarkkaa ajankohtaa ei vielä ole kerrottu.

Lähteidemme mukaan tilaisuus tullaan pitämään samaan aikaan sekä Uudessakaupungissa että Trollhättanissa. Se ajoittunee tänään myöhään iltapäivään, koska tilaisuus tullaan lähettämään suorana lähetyksenä Yhdysvaltojen televisioissa. Suomesta tullaan kutsumaan tilaisuuteen vain tärkeimmät tiedotusvälineet.

Suora web-lähetys tilaisuudesta näkynee luultavasti myös osoitteessa http://www.saab-automotive.apr/. Linkki ei kuitenkaan toimi ennen kuin tilaisuus alkaa.

Uudessakaupungissa on voimakkaita huhuja siitä, että tiedotustilaisuuteen osallistuvat myös Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama ja Tarja Halonen. Heillä on aamupäivällä salainen tapaaminen Naantalissa ja tulevat yhdessä tiedotustilaisuuteen.

Salaisen tapaamisen aiheena on epävirallisten tietojen mukaan YK:n tuleva pääsihteerin tehtävä. Obama haluaa naisen YK:n johtoon, ja Halonen olisi hänen mukaansa siihen sopiva.

Obamalle piipahdus Suomessa onnistuu sopivasta, koska hän on jo tullut Lontooseen G20-maiden huippukokoukseen.

Julkistuspäiväksi valittiin juuri 1.4. koska Barack Obaman piti saada Yhdysvalloissa GM:n ja Chryslerin pelastusselvitykset käsiteltyä ennen Eurooppaan lähtöään.

Juttu julkaistiin Autotodayssa 1.4.2009.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!