Historian havinaa: Autotodayn aprillipila 2010 — Sähköautot verottomiksi

Autotodayn sivustolla on ollut aprillipila vuodesta 2010 alkaen. Aloitamme nyt sarjan, jossa esitellään menneiden vuosien aprillipilat vanhimmasta alkaen.

Valtion yllätys: Sähköautot verottomiksi!

Eilen illalla oli merkittävä julkistus Kaapelitehtaalla Helsingissä. Tilaisuudessa julkistettiin suomalaisten opiskelijoiden rakentama sähköauto ERA. Mutta vieläkin suurempi julkistus kerrottiin kulisseissa!

Valtiovalta on päättänyt, että kaikki veroluonteiset maksut poistetaan sähköautoilusta tästä päivästä alkaen . Asiasta piti kertoa virallisesti jo eilen, mutta tiedottaminen päätettiin siirtää ensimmäiseen päivään huhtikuuta, koska ei haluttu viedä huomion ERA-auton julkistuksesta.

Tänään alkaa siis varsinaiset juhlat sähköautojen ostajille ja myyjille. Sen lisäksi, että kaikki verot itse tuotteesta päätettiin poistaa, on myös päätetty, että sähköautojen käyttämän sähkön tulee olla vapaa kaikista yhteiskunnan veroluontoisista maksuista.

Verovapaata sähköä varten on kehitetty salassa erikoispistoke sähköautojen latausta varten. Kun sen liittää sähköverkkoon, se lähettää impulssin sähköverkkoa pitkin, joka silloin tietää, että tämä sähkö myydään ilman veroja.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sähköautoilu tulee valtaamaan järjettömän suuret markkinat vuodessa. Ensimmäiset sähköautot tulevat myyntiin vielä keväällä, ja vuoden kuluttua, eli 1.4.2011 oletetaan, että Suomessa on käytössä jo yli 10 000 sähköautoa.

Lopuksi voi vielä siteerata eilen ERA-auton julistuksessa juontajana toiminutta Lauri Karhuvaaraa: ”Kyllä on hienoa olla suomalainen”.

Juttu oli Autotodayn sivustolla 1.4.2010.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän