Autotoday 10 vuotta sitten: "Formulat isolta valkokankaalta"

12.5.2018  22.20

Kymmenen vuotta sitten Finnkino yritti houkutella formulakansaa elokuvateattereihin katsomaan F1-kisoja. Kokeilu ei kuitenkaan onnistunut ja esimerkiksi Uuden Suomen mukaan Belgian kisaa seurasi Lahdessa vain kolme katsojaa.

Formulat isolta valkokankaalta

Kimi Räikkösen, Heikki Kovalaisen, Lewis Hamiltonin ja muiden formulakuskien mestaruuskamppailua pääsee seuraamaan entistä intensiivisemmin tänä kesänä kun Finnkino tuo suorat formulalähetykset suurimpiin elokuvateattereihinsa.

Maailmalta tuttu ilmiö leviää Suomeen aluksi seitsemän osakilpailun voimalla. Ruutulippu nousee ensimmäistä kertaa 25.5. pidettävissä Monacon Grand Prix -mittelöissä.

– Elokuvateatterit ovat muuttamassa luonnettaan kokonaisvaltaisiksi elämyskeitaiksi. Jatkossa voimmekin odottaa elokuvien lisäksi myös konsertteja, urheilukilpailuja ja muuta liikkuvan kuvan juhlaa suurilta valkokankailta näytettäväksi. Ihmiset haluavat elämyksiä, ja mikä olisi sen hienompaa kuin todistaa F1-mestaruuden uusimista ykkösluokan puitteissa, sanoo Finnkinon markkinointijohtaja Reijo Jämes.

Varikkotunnelmista pääsee nauttimaan Finnkinon suurimmissa elokuvateattereissa Helsingin Tennispalatsissa, Tampereen Plevnassa, Turun Kinopalatsissa, Oulun Plazassa, Jyväskylän Fantasiassa, Porin Promenadissa ja Lahden Kuvapalatsissa.

Finnkinolla on aluksi sopimus seitsemästä formulalähetyksestä: 25.5. Monacon, 8.6. Kanadan, 3.8. Unkarin, 24.8. Espanjan Valencian, 7.9 Belgian, 14.9. Italian ja 28.9. Singaporen osakilpailuista.

Liput maksavat 25 euroa aikuisilta ja 17 auroa alle 11-vuotiailta lapsilta. Myös yrityksillä on mahdollisuus ostaa näytöksiin lippuja tai vaikkapa varata kokonainen elokuvasali formulaelämystä varten.

Juttu oli Autotodayssa 12.5.2008

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän