Emil Lindholm ajoi luokkavoittoon Tallinna-rallissa

12.5.2018  21.10

Ralli SM -sarjassa SM1-luokan pisteissä neljäntenä ajava GRX-tiimin Emil Lindholm ajoi yhdessä Mikael Korhosen kanssa Tallinna-rallin yleiskilpailussa kolmanneksi ja R5-luokan voittoon.

Kaksipäiväisen ja kaikkiaan kolmetoista erikoiskoetta sisältäneen kilpailun kaksi ensimmäistä sijaa menivät WRC-autoja ajaneille isäntämaan Georg Grossille ja Ukrainan Valerii Gorbanille. Lindholm jäi voittajalle 13,8 sekuntia.

Ensimmäisen nelivetoautorallinsa kesäkelillä ajanut Lindholm oli testikilpailunsa antiin erittäin tyytyväinen.

– Harmittavan lähelle voitto jäi. Olisin ehkä voinut tuon verran kovempaa ajaakin, mutta kun kysymyksessä oli testikilpailu viikon kuluttua ajettavaa Kouvolan SM-rallia varten ja urani ensimmäinen soraralli nelivetoautolla niin en ottanut mitään riskejä. Testissämme onnistuimme mielestäni hienosti. Autosta ja ajamisestani jäi hyvä fiilis.

Tallinnan ympäristön soratiet olivat tänäkin vuonna todella nopeita. Muutamilla erikoiskokeilla keskinopeudet nousivat yli 130 km/h.

– Kilpailun nopeimmalla EK:lla jäin yli 130 km/h keskinopeudesta huolimatta lähes kymmenen sekuntia WRC-autoille. Keskinopeutemme oli kova kun R5-autoni huippunopeus on noin 170 km/h. Aika pitkälti ero kärkeen syntyi juuri tuolla pätkällä.

– Mutta vauhtiani erikoiskokeilla nostin vasta ensimmäisen ajokerran jälkeen, kun nuottini oli käytännössä tarkastettu. Tämä oli hyvä testikisa kevättauon jälkeen. Kilpaa ajaminen on aina hyödyksi. Tästä on mukava lähteä ajamaan SM-pisteistä Kouvolaan, Lindholm muistutti.

Tallinna-ralli

1. Georg Gross – Raigo Mõlder (EST) Ford Fiesta WRC 48:29,5
2. Valerii Gorban – Sergei Larens (UKR/EST) Mini John Cooper Works WRC + 7,3
3. Emil Lindholm – Mikael Korhonen (FIN) Škoda Fabia R5 +13,8
4: Jukka Hiltunen – Jarkko Kalliolepo (FIN) Škoda Fabia R5 + 1:13,4
5. Denis Rostilov – Aleksey Kurnosov (RUS) Mitsubishi Lancer Evo 9 +3:07,3

www.sebateam.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän