WRC: Sami Pajari luottavaisena Sardinian kuumuuteen

Sami Pajarin ja Enni Mälkösen kausi WRC2-sarjan pistetaistoissa jatkuu tulevana viikonloppuna Sardinian paahtavan auringon alla. Printsport Racingin Toyota GR Yaris Rally2:lla kisaava suomalaiskaksikko lähtee kilpailuun onnistuneiden testien jälkeen luottavaisena, sekä aiempien vuosien kokemuksella tietoisena kilpailun rankkuudesta.

Pajarille ja Mälköselle Sardinian MM-ralli on tällä kaudella kolmas josta he kerryttävät pisteitä sarjataulukkoon. Ruotsin lumilta tuli talvella kakkostila, mutta edellisestä osakilpailusta Portugalista tuli monien vaiheiden jälkeen tilastoihin keskeytys. Pistekisojen ulkopuolella vauhtia on ylläpidetty niin kauden avauksessa Monte Carlossa, kuin keväällä Kroatiassakin.

Tämänkertaiseen Sardinian MM-ralliin voisi luonnehtia kotimaan sään olleen mitä parasta valmistautumista. Lähes koko toukokuun kestäneet helteet ovat olleet Sardiniaa varten hyvää totuttautumista. Sardiniaan on luvassa tänäkin vuonna lämmintä keliä rallin ajaksi, kun ennusteet lupaavat yli 30 asteen lämpötiloja.

– Jos jotain Sardiniasta tulee mieleen, niin minulle ensin mielikuviin tulee pizza, gelato ja kuumuus. Toissa vuonna ajoimme ensimmäisen Rally2-starttimme MM-tasolla juuri Sardiniassa ja se oli yksi MM-historian kuumimmista osakilpailuista, lämpötilat huiteli jopa yli 35 celsiuksen, kertoo Pajari.

Pohjois-osassa saarta ajettavan kilpailun tämän vuoden erityispiirteenä voitaneen pitää kilpailun typistettyä aikataulua, nuotituspäivät ovat keskiviikko ja torstai. Kilpailun testierikoiskoe ajetaan vasta perjantaina aamulla ja ralli itsessään pyörähtää käyntiin vasta perjantai-iltapäivänä.

Erillisiä erikoiskokeita kilpailussa on kahdeksan, kun kaikki ajetaan kahdesti, on kokonaismäärä kuusitoista erikoiskoetta. Perjantaina erikoiskokeita ajetaan neljä (77,82 km), lauantaina kahdeksan (149 km ) ja päätöspäivänä sunnuntaina neljä (39,3 km).

– Reitissä on paljon samaa kuin aiempina vuosina, ei ole juurikaan sellaisia pätkiä mitä en olisi joskus aiemmin ajanut. Tänä vuonna kilpailukeskus on taas lännessä Algherossa, kun viime vuonna oltiin itäpuolella Olbiassa. Ensimmäistä kertaa olin täällä Junior WRC:tä ajamassa vuonna 2020, ja vuodesta 2022 on nyt oltu sitten joka vuosi, joten neljäs kerta täällä nyt kaikkiaan.

– Testit ajettiin maanantaina Tempio Pausanian pätkän lähellä, hitaahkoa kapeaa tietä ajettiin ja vain pientä viilausta tehtiin autoon, auto oli tosi hyvä Portugalissakin. Hieman hitaampaa ja teknistä on täällä Portugaliin verraten. Olen jotenkin aina tykännyt tästä rallista paljon, joten siinäkin mielessä on tosi kiva päästä taas täällä ajamaan.

Sardiniassa kisaviikko on siis perinteisestä mallista yhtä päivää lyhyempi ja ajopäiviä on puolisen päivää vähemmän, mutta kisan rankan luonteen vuoksi kuljettajat tuskin eroa kovin paljoa keveämpänä sinällään havaitsevat.

– Helpolla ei tässä kisassa tule mitään. Huoltoja on käytännössä vain kaksi, perjantai-iltana ja lauantai-iltana, muuten mennään ainoastaan renkaanvaihtohuolloilla. Tämä on uuden lyhyemmän konseptin kisa, kisapäivien määrää on saatu vähän supistettua, mutta reitti ei kuitenkaan ole erityisen lyhyt. Vaikuttaa hauskalta konseptilta ja itse odotan ihan mielenkiinnolla miten se toimii. Maanantain testien jälkeen tuli nyt yksi huilipäivä, se oli mukavaa, sai vetää vähän lonkkaa ennen parin päivän tiivistä nuotitusrumbaa, tarinoi Pajari.

Lue myös

WRC: Portugalin MM-ralli tarjoili Pajarin autokunnalle pohja-aikoja ja draamaa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän