WRC: Emil Lindholmille WRC3-luokan MM-pronssia

Toksport WRT:n Škoda Fabia R5 Evolla rallin MM-sarjassa kilpaileva Emil Lindholm nousi WRC3-luokan MM-mitaleille, kun Monzan MM-rallin maalissa suomalaiskuljettajan ohi yhden pisteen erolla ajaneelle britti Chris Ingramille langetettiin kilpailun jälkeen kuuden minuutin aikasakko.

Sakon myötä Ingram putosi WRC3-luokan tuloksissa kahdeksanneksi ja luokan loppupisteissä Lindholm nousi kolmen pisteen erolla MM-pronssille. Syy aikasakkoon oli se, että Ingram käytti Monzan MM-rallissa 30 sallitun renkaan sijasta 33 rengasta.

Kausi 2021 on Lindholmilta ja Reeta Hämäläiseltä ohi, ja tulevan kauden suunnitelmat ovat osin jo selvillä.

– Lähdemme puolustamaan SM1-luokan Suomen mestaruuttamme ralli SM-sarjaan Reetan (Hämäläinen) kanssa ja totta kai jatkamme Škodalla. Rengasmerkkimme vaihtuu ensi kaudella Pirelliin. Tahtotilamme on myös ajaa Ralli2-luokan MM-sarjaa, jonka eteen teemme töitä ja josta neuvottelut ovat kesken.

Kauden 2021 aikana kaksikko Lindholm – Hämäläinen ajoi nimensä WRC3-luokan historiaan, sillä sarjan virallisista loppupisteistä löytyy myös kakkosohjaaja Reeta Hämäläisen nimi kuljettajien MM-pistetaulukosta sijalta 12.

Kysymyksessä oli Katalonian MM-ralli, joka oli Lindholmille kauden seitsemäs osakilpailu, johon hän pääsi mukaan vain ilmoittamalla kakkosohjaajansa Reeta Hämäläisen ykkösohjaajaksi.

Lindholm kuitenkin ajoi ja Hämäläinen luki nuotit, ja kaksikko ylsi kilpailussa WRC3-luokan voittoon.

WRC3-luokan MM-loppupisteet:

1. Kajetan Kajetanowicz (POL) Škoda 145
2. Yohan Rossel (FRA) Citroën 130
3. Emil Lindholm (FIN) Škoda 73
4. Chris Ingram (GBR) Škoda 70
5. Nicolas Ciamin (FRA) Citroën 57
6. Pepe Lopez (ESP) Škoda 52
7. Mikko Heikkilä (FIN) Škoda 51

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!