WRC: Australian MM-ralli peruttiin

Australian MM-rallin järjestäjät ovat pensapalojen takia joutuneet peruuttamaan koko rallin.

Alueella riehuvat pensaspalot ovat kaikkien aikojen hurjimmat, eikä järjestäjät ja viranomaiset katsoneet mahdolliseksi ajaa rallia suunnitellulla alueella.

Kilpaorganisaatio oli jo alustavasti suunnitellut uuden lyhennetyn reitin, joka olisi ajettu useampaan kertaan neljällä erikoiskokeella. Näin ei kuitenkaan loppujen lopuksi voitu toimia.

Ensi maanantain WRC-sarjan päätösgaala Sydneyssä on myös peruttu.

Suninen ymmärsi järjestäjien päätöksen

Teemu Suninen tunsi voimattomuutta useiden muiden kuljettajien tavoin, kun Australian itärannikkoa runtelevat pensaspalot levisivät tiistaina yhä laajemmalle alueelle.

Suninen matkusti jo hyvissä ajoin Aasiaan, sillä ennen Australiaan saapumistaan mies kävi tutustumassa ensi vuonna sarjaan mukaan tulevan Japanin rallin reittiin.

Tällä välin pensaspalot olivat jo levinneet kymmenien tuhansien hehtaarien suuruiselle alueelle, joten MM-rallin järjestäjät Australiassa ja viranomaiset kisakaupunki Coffs Harbourin seudulla eivät voineet muuta kuin ilmoittaa rallin perumisesta tiistaiaamuna paikallista aikaa.

– Tämä on todella sääli asukkaille ja paikallisille, että tällainen luonnonkatastrofi kohtaa heitä. Pidän päätöstä rallin perumisesta ehdottoman oikeana. Ei ole syytä riskeerata kenenkään elämää, jotta me pääsisimme ajamaan rallia, Suninen tuumailee.

Tiistai oli ratkaiseva päivä palojen suhteen, sillä pensaspalojen uskottiin leviävän vielä nykyistä laajemmalle alueelle, ja myös kohti etelässä sijaitsevaa suurkaupunki Sydneyä.

Katastrofi tuhoaa pahoin koko Uuden Etelä-Walesin maakuntaa, sillä maastossa palaa kymmeniä eri pensaspaloja. Se veti myös Sunisen mielen matalaksi.

– Olemme surussa mukana, ja valmiina tarjoamaan apuamme.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here