Rallicross: Sami-Matti Trogen ajoi Kapkaupungissa kolmanneksi

Lohjalainen Sami-Matti Trogen päätti kilpailukautensa RX2 International -sarjassa Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa ajamalla toisen kerran peräkkäin kolmanneksi.

Trogenilla oli kiireinen viikonloppu, sillä RX2-sarjan finaaliosakilpailun lisäksi viikonloppuun kuului iRacing World Rallycross Championshipin kuudes osakilpailu. Trogen ajaa sarjaa X-R’cer -simulaattorilla, ja viikonlopun kilpailuun hän lähti MM-sarjan pistejohtajana.

Kilpailuviikonloppu alkoi vahvasti ja Trogen oli RX2-sarjan avauspäivän jälkeen sijalla neljä. Illalla oikea kilpa-auto vaihtui väliaikaisesti rakennettuun simulaattoriin, jonka oli kovalla työllä rakentanut koko Grönholm RX ja SET Promotion -tiimi.

– Oli todella koomista kun rälläkät räiskyivät ja hitsipillit kävivät kuumana, kun koko tiimin henkilökunta kasasi minulle väliaikaista simulaattoria. Se oli aikamoinen haaste Afrikan olosuhteissa, joten siitä suuri kiitos kaikille auttajille, Trogen kiittelee.

Simulaattorikilpailussa oli paljon dramatiikkaa, sillä Trogen kiilattiin finaalissa ulos ja hän jäi joukon hännille. Kaikesta huolimatta hän sai lopulta hyvät pisteet ja säilytti asemansa pistejohtajana.

Palattuaan sunnuntaina takaisin RX2-sarjan pariin, vuorossa oli kaksi viimeistä alkuerää, joista ensimmäisessä kosketus kanssakilpailijaan rikkoi ohjauksen, eikä auto pysynyt kunnolla hallinnassa. Tämä johti tuomariston aikarangaistukseen radan ylityksistä. Alkuerien lopputuloksena oli kuudes sija.

Kuudes sija oikeutti Trogenille keskirivin lähtöpaikan semifinaaliin. Hän sai hyvän startin ja nousi oman semifinaalinsa kolmanneksi, mikä oikeutti finaalissa viimeisen lähtöruudun lähtöpaikkaan.

Finaalissa Trogen sai kuitenkin hyvän startin ja nousi sijoituksissa ylöspäin, kun hänen spotterinsa Joni Wiman ajoitti jokerikierroksen juuri oikeaan aikaan. Lopputuloksena oli kolmas sija.

– Finaalistartti onnistui hyvin ja onnistuin nousemaan sijoituksissa. Loppua kohti kiristin tahtia ja ajoin niin lujaa kuin vain ikinä pystyin. Viimeisen kierroksen jälkeen huomasin, että olenkin kolmantena. Olen todella iloinen siitä, että pääsin jälleen palkintokorokkeelle, Sami-Matti Trogen summaa.

Kilpailuviikonlopun tuloksellaan Trogen päätti kautensa loppupisteissä viidenteen sijaan.

Kauden 2019 RX2-sarjan lopulliset pisteet:
1) Oliver Eriksson 193p
2) Ben-Philip Gundersen 150p
3) Jesse Kallio 146p
4) Fraser McConnell 143p
5) Sami-Matti Trogen 124p

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here