Volvon uudet kuorma-autot voivat pienentää CO2-päästöjä 100 %

10.10.2017 17.50

Volvo tuo markkinoille kuorma-autot, jotka voivat pienentää hiilidioksidipäästöjä 20–100 %.

Uudet raskaisiin alue- ja kaukokuljetuksiin tarkoitetut Volvo FH LNG- ja Volvo FM LNG kuorma-autot tulevat myyntiin vuoden 2018 aikana.

Suorituskyvyltään, ajettavuudeltaan ja polttoaineenkulutukseltaan nämä uudet raskaat kuorma-autot ovat Volvon dieselkäyttöisten mallien veroisia.

Uusien kuorma-autojen hiilidioksidipäästöt ovat valitun polttoaineen mukaan kuitenkin 20–100 prosenttia dieselkäyttöisiä pienemmät.

Uudet Volvo FH LNG- ja Volvo FM LNG (Liquefied Natural Gas) kuorma-autot toimivat sekä biokaasulla, joka pienentää hiilidioksidipäästöjä jopa 100 prosenttia, tai nesteytetyllä maakaasulla, joka pienentää hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia dieseliin verrattuna. Tällä tarkoitetaan ajoneuvon käytönaikaisia päästöjä, joista käytetään nimitystä ”tankista pyöriin”.

Markkinoiden nykyisiin kaasukäyttöisiin kuorma-autoihin verrattuna Volvo Trucksin uudet ajoneuvot kuluttavat polttoainetta 15–25 prosenttia vähemmän.

Parhaan mahdollisen käyttösäteen turvaamiseksi kuorma-autojen käyttövoimana toimii nesteytetty maakaasu (LNG).

Kuljetusyritys, joka ajaa raskaita kuljetuksia 120 000 km vuodessa, voi pienentää hiilidioksidipäästöjä 18–20 tonnia vuodessa käyttämällä dieselin sijaan maakaasua.

Volvo FM LNG ja Volvo FH LNG

Kaasukäyttöisissä ajoneuvoissa perinteisesti käytettävän otto-työkierrolla toimivan moottorin sijaan Volvo FH LNG- ja Volvo FM LNG kuorma-autojen voimanlähteenä on diesel-työkierrolla toimiva kaasumoottori.

Volvon 460-hevosvoimainen kaasumoottori tuottaa 2 300 Nm:n enimmäisväännön, kun taas 420-hevosvoimainen versio tuottaa 2 100 Nm. Luku on sama kuin Volvon vastaavissa dieselmoottoreissa.

Myös polttoaineenkulutus on Volvon dieselmoottoreiden veroinen mutta 15–25 prosenttia perinteisiä kaasumoottoreita pienempi.

Polttoaineena käytetään nesteytettyä LNG (Liquefied Natural Gas) maakaasua tai biokaasua eli bio-LNG:tä. Molemmat polttoaineet koostuvat metaanista.

Toimintasäteen maksimoimiseksi säiliöihin tankataan LNG:tä, jota säilytetään 4–10 baarin paineessa lämpötilassa, joka on välillä –140 ja –125 °C.

Suurin LNG-säiliömalli mahdollistaa jopa tuhannen kilometrin toimintasäteen. LNG:n tankkaaminen kestää kutakuinkin yhtä kauan kuin dieselpolttoaineen. Ajettaessa polttoaine lämmitetään, paineistetaan ja muutetaan kaasuksi ennen ruiskuttamista moottoriin.

Kaasu sytytetään pienellä dieselmäärällä, joka lisätään ruiskutushetkellä. Jos hiilidioksidipäästöjä halutaan pienentää 100 prosenttia, fossiilinen dieselpolttoaine on korvattava HVO:lla (Hydrogenated Vegetable Oil) ja sitä on käytettävä yhdessä bio-L

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here