Kaasukäyttöisen kuorma-auton hankintatuen voi hakea yritys tai yksityishenkilö

Uuden kaasukäyttöisen kuorma-auton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta hankintatukea joko 5000 euroa tai 12 000 euroa. Valtion talousarviossa hankintatukeen on varattu miljoona euroa ja tuet myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Hankintatukea voi hakea 1.12.2020 – 30.11.2022 välisenä aikana.

– Tukemalla raskaan kuljetuskaluston vähäpäästöisen teknologian käyttöönottoa nopeutetaan uusien vähäpäästöisten kuorma-autojen käyttöönottoa. Jokainen askel kohti liikenteen päästöjen vähentämistä on tärkeä, sanoo Traficomin ylijohtaja Kati Heikkinen.

Kaasukäyttöisen kuorma-auton hankintatukea myönnetään

5 000 euroa paineistettua kaasua (CNG) käyttövoimana käyttävän kuorma-auton hankintaa tai pitkäaikaisvuokrausta varten.

12 000 euroa nesteytettyä kaasua (LNG) käyttövoimana käyttävän kuorma-auton hankintaa tai pitkäaikaisvuokrausta varten.

Hankintatuen saamisen edellytyksenä on, että kuorma-auto on uusi ja rekisteröimätön, kaasukäyttöinen (CNG, LNG) ja että se ensirekisteröidään Suomeen 1.12.2020 -31.12.2022 välisenä aikana.

Lisäksi ajoneuvon suurin sallittu massa tieliikenteessä on oltava vähintään 16 000 kg ja hankittava ajoneuvo on pidettävä rekisterissä vähintään vuoden ajan ensirekisteröinnin jälkeen.

Hankintatukea voi hakea yksityishenkilö tai yritys. Kun tukea haetaan vuokrattavaan kuorma-autoon, on vuokraajan sitouduttava vuokraamaan kuorma-auto omaan käyttöönsä vähintään 3 vuodeksi.

Tarkemmat ohjeet tuen hakemiseen – ehdot, rajoitukset ja lomakkeet

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here