Gasum avaa ensimmäisen nesteytetyn kaasun tankkausaseman Ruotsin Taalainmaalle

Gasum avaa neljännentoista tankkausasemansa Ruotsiin joulukuun 16. päivä. Borlängeen avattava asema on ensimmäinen raskaalle liikenteelle tarkoitettu nesteytetyn kaasun tankkausasema Taalainmaan maakunnassa, todetaan Gasumin tiedotteessa.

Gasumilla on tällä hetkellä 27 raskasta liikennettä palvelevaa asemaan ympäri Pohjoismaita. Tulevaisuudessa Gasumin tavoite on laajentaa raskaan liikenteen tankkausasemaverkostoaan Pohjoismaissa 50 asemaan.

Gasumin uusi asema Borlängessä Taalainmaalla tarjoaa nesteytettyä maakaasua (LNG) ja nesteytettyä biokaasua (LBG) raskaalle liikenteelle. Tankkausasema sijaitsee alueella, jossa on terminaalien ja teollisuuden myötä paljon raskasta liikennettä.

Borlänge vahvistaa Gasumin verkostoa Keski-Ruotsissa

Borlängen tankkausasema on uusin lisäys Gasumin verkostoon Keski-Ruotsissa. Gasum suunnittelee käynnistävänsä myös nesteytetyn biokaasun (LBG) tuottamisen alueella.

Borlängen tankkausasema on julkisessa käytössä, ja se on rakennettu yhteistyössä alueen suurimpien logistiikkayhtiöiden MaserFraktin ja TRB:n kanssa.

TRB on yritys, joka omistaa 12 isoa logistiikka- ja kuljetusyhtiötä ympäri Ruotsia. Sen verkostoon kuuluu noin 7 000 ajoneuvoa. Borlängen tankkausasema rakennetaan MaserFraktin omistamalle tontille, joka edelleen vahvistaa Gasumin ja MaserFraktin yhteistyötä.

Nestettettyä biokaasua (LBG) käyttämällä polttoaineen kasvihuonepäästöjä voidaan Gasumin mukaan vähentää dieseliin verrattuna jopa 90 prosenttia. Nesteytetyn maakaasun (LNG) hiilidioksidipäästöt sen sijaan ovat yli 20 prosenttia pienemmät kuin dieselin.

LNG ja LBG käyttävät samaa infrastruktuuria, minkä takia polttoaineen vaihtaminen LNG:stä LBG:hen on yksinkertaista ja kustannustehokasta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän