Gasum avaa raskaan liikenteen kaasutankkausaseman Ruotsin Kalmariin

Pohjoismaiden kaasutankkausasemaverkosto laajenee Ruotsin Kalmariin, kun Gasum avaa kaupunkiin raskaan liikenteen kaasutankkausaseman.

Tankkausasema on Gasumin kymmenes asema Ruotsissa.

Raskaalle kalustolle on Gasumin uudella asemalla tarjolla nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä sekä nesteytettyä biokaasua eli LBG:tä.

Raskas liikenne aiheuttaa nykyisin jopa 30 prosenttia Euroopan tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä. EU:n vuonna 2019 hyväksymien uusien päästömääräysten mukaan raskaiden ajoneuvojen hiilidioksidipäästöjä on vähennettävä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Ruotsin kansallinen tavoite on vähentää tieliikennepäästöjä 70 prosentilla vuoden 2010 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Kalmar sijaitsee Kaakkois-Ruotsissa alueella, jossa biokaasutuotanto on laajalti vakiintunutta. Eteläisessä Ruotsissa on myös rakenteilla Gasumin biokaasulaitos Kristianstadin lähistöllä sijaitsevan Stora Enson Nymöllan sellu- ja paperitehtaan yhteyteen.

Laitos, jonka käytöstä Gasum vastaa, muuttaa tehtaan jätevedet uusiutuvaksi nesteytetyksi biokaasuksi eli LBG:ksi.

Biokaasulaitoksen on määrä käynnistyä vuoden 2020 toisella puoliskolla ja paperitehtaan jätevesistä tuotettua nesteytettyä biokaasua tulee tarjolle Gasumin tankkausasemille. Sekä nesteytettyä biokaasua että maakaasua tarjoava Kalmarin asema on tärkeä pysäkki sekä pitkän matkan raskaalle liikenteelle että paikallisesti toimiville kuljetusyrityksille.

Katso tästä muita kaasujuttuja.

Nesteytetystä biokaasusta ja maakaasusta on Gasumin mukaan tulossa houkuttelevia polttoainevaihtoehtoja pyrittäessä saavuttamaan EU:n ja kansalliset päästötavoitteet.

Nesteytetyn biokaasun eli LBG:n käytöllä voidaan Gasumin mukaan vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 85 prosentilla fossiilisten polttoaineiden käyttöön verrattuna, ja nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä käyttämällä voidaan päästä yli 20 prosentin päästövähenemään fossiiliseen dieseliin verrattuna.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!