Volvon Kiinan suurin tehdas käyttää vain uusiutuvaa sähköä

Volvo Carsin suurin Kiinassa sijaitseva tehdas, Chengdu, on alkanut käyttää toiminnassaan ainoastaan uusiutuvaa sähköä. Tämä nostaa uusiutuvan sähkön osuuden yhtiön maailmanlaajuisessa autotuotannossa 80 prosenttiin, todetaan Volvo Carsin tiedotteessa.

Juuri allekirjoitettu toimitussopimus Chengdussa käytettävästä 100-prosenttisesti uusiutuvasta sähköstä vähentää tehtaan hiilidioksidipäästöjä yli 11 000 tonnilla vuodessa.

Kyseessä on viimeisin konkreettinen askel Volvo Carsin tavoitteessa saavuttaa ilmastoneutraali tuotanto vuoteen 2025 mennessä.

Tiedotteen mukaan tämä on osa laajempaa ilmastosuunnitelmaa, jonka tavoitteena on vähentää autokohtaista hiilijalanjälkeä 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välillä. Vuoteen 2040 mennessä Volvo Cars pyrkii olemaan ilmastoneutraali yritys.

Uusi sähkön toimitussopimus on myös linjassa Kiinan valtion tavoitteiden kanssa, joiden kautta halutaan vähentää teollisuuden hiilidioksidipäästöjä ja energiantuotannosta aiheutuvaa hiilijalanjälkeä.

Tähän asti Chengdun tehdas on hankkinut jo 70 prosenttia sähköstään uusiutuvista lähteistä. Uusi sopimus koskee viimeistä 30 prosenttia.

Uuden sopimuksen mukaan noin 65 prosenttia toimitettavasta sähköstä on tuotettu vesivoimalla ja loput aurinko-, tuuli- sekä muilla uusiutuvilla voimalähteillä.

Euroopassa jo pitkään

Volvo Cars pyrkii jatkuvasti vähentämään tuotantoverkostonsa hiilijalanjälkeä ja se on viime vuosina saavuttanut useita virstanpylväitä. Kaikki yhtiön Euroopan tehtaat ovat käyttäneet ilmastoneutraalia sähköä vuodesta 2008, kun taas Ruotsin Skövden moottoritehdas on ollut vuodesta 2018 yrityksen verkoston ensimmäinen täysin ilmastoneutraali tuotantolaitos.

Belgian Gentin tehtaalle Volvo Cars asensi 15 000 aurinkopaneelia vuonna 2018, mikä oli ensimmäinen laajamittainen aurinkoenergian käyttöönotto yhtiön maailmanlaajuisessa tuotantoverkossa.

Nämä ja muut toimenpiteet ovat osa Volvo Carsin viime vuoden lopulla käynnistämää ilmastosuunnitelmaa, joka on yksi autoteollisuuden kunnianhimoisimmista. Suunnitelman keskipisteenä on Volvo Carsin tavoite kattaa 50 prosenttia maailmanlaajuisesta myynnistään täyssähköautoilla vuoteen 2025 mennessä, lopun 50 prosentin tullessa hybrideistä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!