Uudenkaupungin autotehdas hiilineutraali alle kahdesssa vuodessa

Valmet Automotive on asettanut Uudenkaupungin autotehtaalle erittäin kunnianhimoisen tavoitteen saavuttaa hiilineutraalius vuoden 2021 loppuun mennessä, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Tavoite on osa konsernin toimintaohjelmaa, jolla Valmet Automotive pyrkii toimialansa johtavien kestävän kehityksen yritysten joukkoon.

Tuotannon hiilineutraalius on Valmet Automotiven kestävän kehityksen keskeinen tavoite. Se saavutetaan vähentämällä energian kulutusta, parantamalla energiatehokkuutta, hyödyntämällä fossiilittomia ja uusiutuvia vaihtoehtoja tehtaan sähkön ja energian tuotannossa sekä kompensoimalla hiilidioksidipäästöt kansainvälisesti standardoiduilla ohjelmilla.

Valmet Automotiven kestävän kehityksen ohjelma systematisoi yrityksen jo käynnissä olevat kestävän kehityksen aloitteet ja täydentää niitä. Ohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi panostetaan vahvasti henkilöstön kouluttamiseen ja sitouttamiseen sekä ohjelmaan että kestävän kehityksen politiikkaan.

Valmet Automotive otti merkittävän askeleen kohti hiilineutraaliutta tämän vuoden alkupuolella, kun yritys solmi autotehtaalle uuden sähkösopimuksen. Sen myötä tehtaalla on käytetty tammikuusta 2020 alkaen vain fossiilivapaasti vesivoimalla tuotettua sähköä. Tällä toimenpiteellä autotehtaan hiilidioksidipäästöt lähes puolittuivat.

– Olemme täysin sitoutuneet tavoitteeseemme tehdä autotehtaastamme hiilineutraali jo ensi vuoden aikana, kertoo tiedotteesa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Hiilineutraalin tehtaan nettohiilijalanjälki on nolla, eli sen toiminta ei muuta ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta eikä se näin edistä ilmastonmuutosta.

Valmet Automotiven kestävän kehityksen toimintaohjelmassa Uudenkaupungin autotehtaan päästöt minimoidaan ja loput hyvitetään kansainvälisesti standardoiduilla toimenpiteillä.

www.valmet-automotive.com

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!