Volvolta sähkökuorma-autoja pidemmällä toimintasäteellä

Volvo Trucks esittelee nyt keskiraskaisiin sähkökuorma-autoihinsa uusia, tehokkaampia akkuja, joiden toimintasäde on jopa 450 kilometriä. Tämä mahdollistaa entistä useampien kaupunkikuljetusten sähköistämisen.

Volvon keskiraskaiden kuorma-autojen, Volvo FL ja Volvo FE Electricin, tehokkaampien akkujen ansiosta on nyt mahdollista nopeuttaa siirtymistä hiljaisempaan ja puhtaampaan kaupunkiliikenteeseen. Uudet akut tarjoavat 42 % lisää energiakapasiteettia ja tämän seurauksena niillä voi ajaa jopa 450 km:n matkan yhdellä latauksella.

Tämä tarkoittaa, että kuorma-autot pystyvät hoitamaan useimmat reitit ja toimeksiannot kaupunkialueilla, mukaan lukien jätehuolto ja kaupunkirakentaminen. Lisäenergiaa voidaan käyttää myös kaupunkiajossa pitkissä vuoroissa ilman välilatausta. Parannettujen akkujen ansiosta Volvo FL Electricin toimintasäde on nyt jopa 450 km, kun taas Volvo FE Electricin toimintasäde on jopa 275 km.

Suurempi kapasiteetti tarkoittaa, että tarvitaan vähemmän akkuja samalle nykyiselle teholle. Jos asiakkaiden toimeksiannot edellyttävät lyhyempiä toimintamatkoja, hyötykuormaa voidaan lisätä käyttämällä vähemmän akkuja – hyötykuorma kasvaa 500 kg jokaista kuljettamatonta akkua kohden.

Korvaamalla Volvo FL- tai Volvo FE -dieselkuorma-auton sähköversiolla, joka käyttää vihreää sähköä tyypillisellä reitillä, voitaisiin säästää noin 30 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa.*

Päivitetyt Volvo FL ja FE Electric ovat tilattavissa nyt ja toimitukset alkavat syksyllä 2023.

Sen jälkeen kun Volvo Trucks aloitti täyssähkökuorma-autojen valmistuksen vuonna 2019, yhtiö on myynyt lähes 5 000 sähkökuorma-autoa 40 maassa ympäri maailmaa. Yhtiön tavoitteena on, että puolet sen maailmanlaajuisesta kuorma-autojen kokonaismyynnistä tulee olemaan sähköisiä vuoteen 2030 mennessä.

Volvo FL Electric:

  • Voimansiirto: jopa 180 kW
  • Ajoyksikkö: 1 ​​sähkömoottori
  • Akku: 280-565 kWh, 3-6 akkua
  • Toimintasäde: Jopa 450 km (jakelu) ilman sähkömekaanista voimanottoa, 6 akkua
  • Jopa 280 km (jakelu) ilman sähkömekaanista voimanottoa, 3 akkua

Volvo FE Electric:

  • Voimansiirto: jopa 225 kW
  • Ajoyksikkö: 2 sähkömoottoria
  • Akku: 280-375 kWh, 3-4 akkua
  • Toimintasäde: Jopa 275 km (jakelu) ilman sähkömekaanista voimanottoa, 4 akkua
  • Jopa 200 km (jätteenkäsittely) sähkömekaanisella ulosotolla, 4 akkua

*CO2-säästö perustuu Volvon ympäristöjalanjälkilaskuria käyttäviin laskelmiin (verrataan kaupunkikäyttöä 50 000 km:n vuosittaiseen ajosuoritteeseen ja oletetaan, että dieselvertailija käyttää 7 % biodieseliä ja saavuttaa keskimäärin 21 l/100 km. Volvo FE Electricin kokonaispaino on 27 tonnia ja Volvo FL Electric 16,7 tonnia).

Volvolle tuhannen sähkökuorma-auton kauppa

Tänä vuonna Euroopassa rekisteröity yli neljä kertaa enemmän sähkökuorma-autoja viime vuoteen verrattuna

Kaivosyhtiö Boliden ottaa kaivoksessa käyttöön kaksi sähkökuorma-autoa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän