Volvo julkisti ensimmäisen sähköautonsa: Volvo XC40 Recharge

Volvo esitteli tänään XC40 Recharge -mallin, joka on yhtiön ensimmäinen täyssähköauto ja ensimmäinen tuote täysin uudessa Recharge-mallistossa.

XC40 Recharge -sähköauto perustuu kompaktiin XC40-malliin, ja se on ensimmäinen Volvon täyssähköauto. Se on Volvolle todellinen merkkipaalu, joka sisältää myös täysin uuden Android-pohjaisen tieto- ja viihdejärjestelmän.

Volvo julkistaa seuraavan viiden vuoden aikana täyssähköauton joka vuosi ja tavoittelee täyssähköautoille 50 prosentin osuutta kokonaismyynnistä vuoteen 2025 mennessä loppujen autojen ollessa hybridejä. Recharge on kattotermi kaikille ladattaville Volvoille, jotka ovat joko täyssähköautoja tai lataushybridejä.

Kuva: Volvo Cars.

Pistokehybrideihin ilmaista sähköä vuodeksi

Volvo kannustaa kuljettajia sähköiseen ajamiseen tarjoamalla jokaisen Recharge-lataushybridimallin yhteydessä vuoden ilmaiset sähköt. Hyvitys maksetaan keskimääräisen sähkönhinnan mukaan.

XC40 Recharge -sähköauto on kaikkea, mitä Volvolta voi odottaa, minkä lisäksi se käyttää huippuluokan täysin sähköistä nelivetovoimansiirtoa, joka tarjoaa toimintasäteeksi yli 400 km (WLTP) yhdellä latauksella. Tehoa auto tuottaa 408 hv. Akku latautuu 80 prosenttiin 40 minuutissa pikalatausjärjestelmässä.

Kuva: Volvo Cars.

Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä on täysin integroitu Volvon On Callin kanssa, joka on yhtiön yhdistettyjen palvelujen käyttöalusta. Lataushybridiautojen kuljettajat voivat Volvo On Call -sovelluksella tarkkailla, kuinka paljon he ajavat pelkällä sähkövoimalla.

Volvo vastaa Recharge-autojen odotettuun kysyntään kolminkertaistamalla sähköistettyjen autojen tuotantokapasiteetin ja laatii ensi vuodesta alkaen Designer’s Choice -valikoiman suosittuja Recharge-malleja, mikä mahdollistaa huomattavasti lyhyemmät toimitusajat. Volvo tavoittelee lataushybridiautoille 20 prosentin osuutta kokonaismyynnistä vuonna 2020.

Kuva: Volvo Cars.

Suomeen vasta runsaan vuoden kuluttua

Jokainen Volvo -malliston auto sisältää Recharge-vaihtoehdon, kompaktista XC40-mallista 60-sarjan autoihin ja XC90-lippulaivamalliin. Volvo on ainoa autonvalmistaja, joka tarjoaa lataushybridiversion jokaisesta mallistaan.

Uusi Volvo XC40 Recharge -sähköauto saapuu Suomeen vuoden 2020 lopulla. Auto on mallimerkinnältään P8 AWD R-Design, ja se on nelivetoinen.

XC40 Recharge -sähköauton hinta on alkaen 62 593 euroa. Ennakkovarauksia voi tehdä lähimmällä Volvo -jälleenmyyjällä.

Lue myös nämä

Volvon ensimmäinen sähköauto julkistetaan kohta — tässä ensimmäiset tiedot

Volvo näyttää lisää yksityiskohtia tulevasta XC40-sähköautostaan

Volvo XC40 -sähköautossa on monipuoliset Googlen palvelut

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän