Volkswagen on valmistanut jo yli viisi miljoonaa Tiguania

Volkswagen pääsi heti vuoden 2019 alussa juhlistamaan uutta tuotantomerkkipäivää: tammikuun puolivälissä Wolfsburgin tehtaan tuotantolinjalta valmistui jo viides miljoonas Tiguan.

Tiguanin tuotanto alkoi Wolfsburgin tehtaalla vuonna 2007 ja jo ensimmäisenä tuotantovuotena 2008 kokoonpanolinjalta valmistui yli 120 000 autoa. Tuotanto kasvoi tämän jälkeen nopeasti ja vuonna 2015 oli maailmanlaajuisesti myyty jo yli 500 000 Tiguania.

Tiguanin toinen sukupolvi esiteltiin vuonna 2016. Tämä oli ensimmäinen Volkswagenin SUV-malli, joka perustui modulaariseen MQB-perusrakenteeseen. Tätä seurasi vuonna 2017 erityisen tilava Tiguan Allspace, joka on lähes 22 cm pidempi ja saatavana myös seitsenpaikkaisena.

Uuden sukupolven malli ja Allspacen lisäys valikoimaan johti positiiviseen kehitykseen: vuonna 2017 myytiin yli 700 000 autoa ja vuosi 2018 oli lähes 800 000 auton myynnillä Tiguan-malliston menestyksekkäin.

Suomessa Tiguaneja oli vuoden 2018 lopussa rekisterissä noin 9 000 kappaletta, ja on ennakoitavissa, että 10 000 Tiguanin rajapyykki tulee rikkoutumaan tänä vuonna.

4Motion-nelivetojen osuus on Suomessa varsin korkea – noin 80 % Tiguaneista on nelivetoja. Moottorivaihtoehdoista diesel on selvästi yleisempi, sillä noin 80 % rekisteröidyistä Tiguaneista on varustettu TDI-moottorilla. Tiguan on suosikki myös vetoautoa tarvitsevien joukossa: lähes 80 % Tiguaneista saapuu Suomeen esiin taittuvalla vetokoukulla varustettuna.

Suomessa on toistaiseksi tarjolla myös Tiguan-etukampanja, jossa Comfortline-varustelutason saa korotettua Highline-varustelutasoon, versiosta riippuen, 500–1 500 euron lisähinnalla. Highline-varustelutason mukana tulee Comfortline-vakiovarusteiden lisäksi mm. led-ajovalot, digitaalinen mittaristo Active Info Display, 18” Kingston-vanteet, kromatut kattokaiteet ja istuimet on verhoiltu ArtVelours-mikrokuituverhoilulla.

Tiguan- ja Tiguan Allspace -malleja valmistetaan neljällä Volkswagenin tehtaalla (Saksassa, Meksikossa, Venäjällä ja Kiinassa) ja sitä myydään kaikilla maailman tärkeimmillä markkina-alueilla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!