Tällainen uusi Volkswagen Tiguan Suomeen ensi keväänä

Volkswagen esittelee maailmanensi-illassa täysin uuden Tiguanin ja sen myötä kolmannen sukupolven myyntimenestysmallin.

Tiguan on yksi tämän hetken menestyneimmistä Volkswagen-malleista maailmassa. Yli 7,6 miljoonaa ostajaa on valinnut tämän kompaktin katumaasturin sen ensiesittelyn jälkeen vuonna 2007, Suomessa näitä on noin 14 000. Uusi malli saapuu Volkswagen-jälleenmyyjille jo vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä.

MQB evo -alustarakenteella toteutetut uudet teknologiat parantavat Tiguania käytännössä kaikilla osa-alueilla. Uudet ladattavat hybridit, joiden toimintamatka puhtaasti sähköllä on noin 100 km (WLTP), tekevät tästä SUV:sta suorituskykyisemmän kuin koskaan ennen.

Lisäksi AC-lataus (11 kW) on nopeampi kaikissa eHybrid-versioissa, ja myös nopea 50 kW:n DC-pikalataus on ensimmäistä kertaa mahdollista.

Kuva: Volkswagen.

Selkeästi suunniteltu digitaalinen ohjaamo Digital Cockpit perustuu neljännen sukupolven modulaariseen infotainment-järjestelmään (MIB4). Se tarjoaa paljon informaatiota selkeästi esitettynä ja tuo mukanaan myös digitaaliset palvelut ja sovellukset.

Käyttölogiikka on suunniteltu johdonmukaiseksi ja selkeäksi. Lisäksi uudet järjestelmät, kuten etuistuinten pneumaattinen hierontatoiminto tai Tiguanissa ensimmäistä kertaa käytetyt IQ.Light HD led-matriisiajovalot, ovat peräisin premium-luokan Touareg-mallista.

Uusi mukautuva alustanhallintajärjestelmä DCC Pro optimoi mukavuuden ja ajodynamiikan. Uusin Park Assist -sukupolvi automatisoi pysäköintiruutuun ajon sekä ruudusta poistumisen

Ilmeikäs muotoilu ja parannettu aerodynamiikka

Kompakti SUV on täysin uudelleen muotoiltu. Erityisen huomiota herättävää on auton etuosan voimakas ulkoasu erittäin litteillä led-ajovaloilla ja lasilla päällystetyllä vaakasuoralla nauhalla. Jäähdyttimen ilmanotto sijaitsee nyt puskurin alaosassa.

Kuva: Volkswagen.

Puskurin reunoissa ilmanohjaimet parantavat auton aerodynaamisia ominaisuuksia tekemällä auton viereen ilmaverhon rauhoittamaan ilmavirtaa auton sivuilla. Selkeästi muotoillun keulan ansiosta ilmanvastuskerroin on parantunut 0,33:sta 0,28:aan. Tälle siluetille on ominaista urheilulliset korostukset pyöränkoteloiden päällä, ja saatavilla on jopa 20 tuuman vanteet. Uusi vaakasuora led-valojuova korostaa Tiguanin selkeästi takaapäin tunnistettavaa ilmettä.

Uusi ohjaamo- ja infotainment-järjestelmäsukupolvi

Tiguanin sisätilat ovat saaneet täysin uuden konseptin ja muotoilun. Se erottuu joukosta korkeilla materiaali- ja valmistusstandardeillaan. Lisäksi uuden ohjaamon järjestelmät ovat intuitiivisia käyttää, ne on tiiviisti integroitu ja niitä tukee selkeä ja älykäs muotoilu.

Moduulit sisältävät uuden Digital Cockpitin (digitaalinen mittaristo, jossa on heijastamaton pinnoite), jopa 15” infotainment-näytön, jossa on täysin uusi valikkorakenne ja grafiikka, uuden head-up display -tuulilasinäytön ja uuden monitoimisen ajoprofiilinvalitsimen integroidulla OLED-näytöllä.

Kuva: Volkswagen.

Tällä uudella kiertosäätimellä ja omalla mininäytöllä voidaan ohjata ajoprofiilia, radion äänenvoimakkuutta tai myös Ambiente-valaistuksen värejä. Lisäksi joitakin auto- ja infotainment-toimintoja voidaan helposti säätää uudella IDA-puheohjauksella.

Suorituskykyiset voimalinjat

MQB evon ansiosta Tiguaniin voidaan toteuttaa erilaisia voimalinjoja. Tarjolla on esimerkiksi turbodieselmoottoreita (TDI), turbobensiinimoottoreita (TSI), turbobensiinimoottori kevythybriditeknologialla (eTSI) ja ladattavia hybridijärjestelmiä (eHybrid). Kaikki voimalinjat ovat saatavilla yksinomaan automaattisen vaihteiston (DSG) kanssa.

Kuten Volkswagen ID.-malleissa ja uudessa Passatissa vaihteita vaihdetaan jatkossa ohjauspyörän oikealla puolella olevan viiksen avulla. Kytkintä käännetään eteenpäin asentoon “D” ajaaksesi eteenpäin ja taaksepäin “R”-asentoon peruuttaaksesi, kun taas seisontajarru aktivoidaan painamalla viiksen päästä. Kaikissa Tiguan-malleissa on lisäksi vaihteenvalitsimet ohjauspyörässä.

Elektronisesti ohjattu alusta lisää käyttömukavuutta ja ajodynamiikkaa

MQB evo tarjoaa perustan uudelle alustasukupolvelle. Monien yksittäisten toimenpiteiden lisäksi Volkswagen on uudistanut lisävarusteena tarjottavaa mukautuvaa alustansäätöjärjestelmä DCC:tä: tällä kertaa esitellään DCC Pro, jossa iskunvaimentimissa on nyt kaksi säädettävää venttiiliä.

Kuva: Volkswagen.

Lisäksi uudessa Tiguanissa on aina vakiovarusteena Vehicle Dynamics Manager -järjestelmä, joka debytoi nykyisessä Golf GTI:ssä. Järjestelmä ohjaa elektronisen tasauspyörästön lukituksen (XDS) toimintaa. Kun autossa on myös DCC Pro, ohjaa VDM-järjestelmä myös alustan säädön toimintaa parhaimman sivuttaispidon saamiseksi.

Pyöräkohtaiset jarrutustoimenpiteet ja selektiiviset muutokset iskunvaimentimien kovuudessa lisäävät mukavuutta ja suorituskykyä dynaamisissa kaarteissa. Tämä tekee autosta vakaamman, ketterämmän ja tarkemmin ohjautuvan.

Istuimet pitkille matkoille

Uudet, lisävarusteena saatavat ergoActive Plus -istuimet pneumaattisella nelisuuntaisella ristiselän säädöllä ja 10-alueellisella pneumaattisella hierontatoiminnolla sopivat täydellisesti Tiguanin laadukkaaseen luonteeseen. Lisäksi istuimet antavat mahdollisuuden ohjelmoida, missä ulkolämpötilassa istuinlämmitys tai ilmastointi aktivoidaan automaattisesti.

HD-ajovalot ensimmäistä kertaa Tiguanissa

Tiguan on ensimmäinen MQB-malli, joka lanseerataan uudelleen kehitetyillä IQ.Light HD led-matriisiajovaloilla. Interaktiivinen valaistusjärjestelmä kehitettiin rinnakkain myös premium-luokan Touaregille – molemmilla SUV-malleilla on siksi sama ajovalojen perusrakenne.

Kuva: Volkswagen.

HD on lyhenne sanoista High Definition, mikä tarkoittaa valonlähteiden korkeaa resoluutiota. Tiguanin tapauksessa yhteensä 38 400 mikrolediä (19 200 mikrolediä per ajovalo) valaisee tien ja ympäröivän alueen täysin uudella tasolla ja parantaa siten mukavuutta ja turvallisuutta.

Huipputehokkaat kuljettajaa avustavat järjestelmät

Tiguan on varustettu vakiona lukuisilla mukavuus- ja kuljettajaa avustavilla -järjestelmillä. Side Assist (kaistanvaihtojärjestelmä), Front Assist (autonominen hätäjarrutus), Lane Assist (kaistanpitojärjestelmä) ja Rear View (peruutuskamerajärjestelmä) lisäksi Tiguanissa on myös dynaaminen liikennemerkkien näyttö. Tarjolla on myös laaja valikoima valinnaisia järjestelmiä, joista esimerkkeinä: Park Assist Pro, jossa uutena ominaisuutena on pysäköinnin kauko-ohjaus älypuhelinsovelluksella sekä Trailer Assist, joka avustaa perävaunun peruuttamisessa.

Tiguanin isompi tavaratila

Uusi Tiguan on kasvanut pituutta noin kolme senttiä. Korkeus, leveys ja akseliväli ovat käytännössä samat kuin edeltäjässä. Uuden sukupolven auton tavaratilan kapasiteetti osoittaa, kuinka hienoa tilankäyttö on: vaikka SUV-malli on vain hieman pidempi, sen tavaratilan tilavuus on kasvanut 37 litralla 652 litraan (kuormattuina takaistuinten selkänojan korkeuteen asti).

Täysin uuden Volkswagen Tiguanin myynti alkaa Suomessa marraskuussa. Ensimmäiset autot ovat Volkswagen-jälleenmyyjillä vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän