Varo tätä pysäköintivirhettä vappuna

 

Pääsiäisenä 2024 pysäköintivirhetilastoissa korostui pysäköintimaksun suorittamatta jättäminen. Moni pysäköintipaikka on maksullinen myös pyhäpäivinä, ParkkiPate muistuttaa. Vappuna kannattaa olla erityisen tarkkana pysäköintirajoitusten suhteen, sillä vappuaatto on arkipäivä, vaikka vapunpäivä onkin pyhäpäivä.

Viime vappuna eniten pysäköintivirheitä tehtiin Helsingissä, jossa kirjoitettiin useampi kuin joka viides (21,3 %) valvontamaksu. Virhetilastojen kakkossijalle nousi yllättäen Oulu, jossa viime vappuna kirjoitettiin 15,8 prosenttia valvontamaksuista.

Helsingissä yleisin syy valvontamaksuun oli 2023 vappuna pysäköintimaksun suorittamatta jättäminen, Oulussa taas puuttuva pysäköintikiekko. Myös muissa kaupungeissa pysäköintikiekon puuttuminen korostui viime vappuna.

– Viime vappu oli hyvin kolea: erityisesti Oulussa uutisoitiin tyhjästä kaupungista vappuaattona. Tämä saattaa vaikuttaa siihen, että ihmiset liikkuvat enemmän autolla paikasta toiseen, ParkkiPaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta pohtii.

Älä unohda autoa yön yli vappuparkkiin

Metsäranta muistuttaa, että vappuaattona pysäköidessä kannattaa olla tarkkana.

– Jos auton pysäköi vappuaattona esimerkiksi yön yli, saattaa kyseinen paikka olla maksullinen myös toukokuun ensimmäisenä, vaikka se onkin pyhäpäivä, Metsäranta muistuttaa.

Pääsiäispyhinä useammassa kaupungissa korostui pysäköintimaksun suorittamatta jättäminen. Yleensä suurin osa valvontamaksuista johtuu pysäköintikiekoista, joten pääsiäisen tilastot olivat yllätys.

– Syynä voi olla esimerkiksi epäselvyys sen suhteen, ovatko yksityisalueet maksullisia myös pyhäpäivinä. Pääsiäisen ympärillä on useampi pyhäpäivä, mutta välissä oleva lauantai ei puolestaan ole pyhäpäivä, mikä saattaa sekoittaa ihmisiä.

Lue myös

Katso tästä talvilomaviikkojen yleisimmät pysäköintimokat

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän