Uusi Range Rover Sport on julkistettu 

Uusi Range Rover Sport perustuu Land Roverin joustavaan modulaariseen pitkittäisarkkitehtuuriin (MLA-Flex). Malliston tehokkaisiin voimalinjavaihtoehtoihin kuuluu kaksi kuusisylinteristä laajennetun toimintamatkan ladattavaa hybridimallia, jotka tarjoavat täyssähköistä ajomatkaa 113 km hiilidioksidipäästöjen olessa vain 18 g/km.

Uusi 530 hevosvoiman V8 Twin Turbo tarjoaa urheiluauton suorituskyvyn: 0–100 km/h taittuu vain 4,5 sekunnissa dynaamisen paikaltaanlähtöavustimen ollessa käytössä.

Asiakkaat voivat myös valita tehokkaista ja energiataloudellisista kevythybridipohjaisista bensiini- ja diesel-Ingenium-moottoreista. Täyssähköinen voimalinja puolestaan otetaan käyttöön vuonna 2024, kun Land Rover jatkaa sähköistämisen matkaansa.

Uusi Stormer Handling -varustepaketti tarjoaa yhdistelmän alustanhallinnan teknologiaa dynaamisimpaan ja ketterimpään käsiteltävyyteen. Lisäksi se sisältää Dynamic Response Pron, nelipyöräohjauksen, elektronisen aktiivisen tasauspyörästön, jossa on jarruilla toteutettu vääntömomentin vektorointi ja konfiguroitavat ohjelmat.

Kuva: Land Rover.

Dynamic Response Pro on 48 voltin elektroninen korinliikkeiden hallintajärjestelmä, joka pystyy suuntaamaan jopa 1 400 Nm:n vääntömomentin kummallekin akselille erikseen, mikä takaa luottamusta herättävän ajokokemuksen sekä uudet korinhallinnan ja kaarreajon tasot.

Dynaaminen ilmajousitus sisältää ensimmäistä kertaa muuttuvan tilavuuden ilmajouset vakiona jokaisessa uudessa Range Rover Sportissa. Järjestelmä toimii muuttamalla ilmapussien sisäistä painetta. Vasteen optimoimiseksi auto seuraa edessä olevaa tietä eHorizon-navigointitietojen avulla, jotta se voi ennakoida mutkat.

Edistynyt äänentoisto

Cabin Air Purification Pro -ilmanpuhdistusjärjestelmä luo ja ylläpitää optimaalisen sisäilman hyvinvointia ja valppautta varten.

Saatavana on myös kattava valikoima tehokkaita Meridian-äänentoistojärjestelmiä.
Meridian Signature Sound System onkin edistynein ja tehokkain Range Rover Sportiin koskaan asennettu äänentoistojärjestelmä.

Kuva: Land Rover.

Järjestelmään kuuluu neljä pääntuen kaiutinta, jotka luovat henkilökohtaiset äänitilat neljälle matkustajalle. Seuraavan sukupolven aktiivinen melunvaimennus tekee oman osansa tässä. Se vähentää ulkopuolisen melun kantautumista matkustamoon luoden äärimmäisen hienostuneen tunnelman matkustamotilaan.

Land Roverin tehokas sähköautoarkkitehtuuri (EVA 2.0) tukee saumattomasti toisiinsa yhdistettyjen teknologioiden ekosysteemiä, mukaan lukien radioteitse tapahtuvat ohjelmistopäivitykset (Software Over The Air, SOTA).

Tämä teknologia tarjoaa etäpäivityksiä 63 eri elektroniselle moduulille.

Palkitussa Pivi Pro -tietoviihdejärjestelmässä on korkearesoluutioinen kelluva 13,1 tuuman haptinen kosketusnäyttö, joka on sijoitettu modernistisen kojelaudan keskelle.

Sillä hallitaan kaikkea navigoinnista media- ja ajoneuvoasetuksiin, se oppii käyttäjänsä tottumukset ja personoi älykkäästi sisäisen kokemuksen. Näin siitä tulee todella intuitiivinen henkilökohtainen avustaja.

Maastoajon tasanopeudensäädin

Mukautuva maastoajon tasanopeussäädin on nyt ensimmäistä kertaa uudessa Range Rover Sportissa ja se auttaa kuljettajia selviämään hankalassa maastossa vakaasti maaston olosuhteiden mukaan.

Kuljettajat voivat valita yhden neljästä eri mukavuusasetuksesta. Järjestelmä säätää nopeutta älykkäästi asetusta vastaavasti, jolloin kuljettaja voi keskittyä auton ohjaamiseen.

Uudet Range Rover Sportit ja Range Roverit valmistetaan yksinomaan Isossa-Britanniassa Solihullin tehtailla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän