Autotoday 15 vuotta sitten: Nopeuskameran muotovirhe maksoi 1,5 miljoonaa puntaa

Britanniassa sattui melkoinen kömmähdys peltipoliisin kanssa. 15 vuotta sitten kerroimme, että yli kymmenen vuoden aikana kuvaamat ylinopeudet jouduttiin mitätöimään.

Nopeuskameran muotovirhe maksoi 1,5 miljoonaa puntaa

Britanniassa nopeusvalvontakameran yli kymmenen vuoden aikana kuvaamat ylinopeudet on jouduttu mitätöimään. Palautettavia sakkoja on yli 1,5 miljoonaa puntaa eli yli 2 miljoonaa euroa.

Inhimillisen erehdyksen takia Britanniassa on veloitettu perusteettomasti sakkoja ylinopeuksista 1,5 miljoonan punnan edestä. Syynä virheveloitukseen on kadun väärä nimi.

Kamera oli sijoitettu tienpätkälle, joka oli vahingossa saanut papereissa väärän nimen. Nopeusrajoitusalueita määriteltäessä merkittiin päätökseen kadun nimeksi Seatown Road, koska tie vie Seatowniin. Tien oikea nimi on kuitenkin Duck Street. Tästä syystä valvontakameran rekisteröimät yli 25 000 ylinopeutta eivät ole sakotuskelpoisia, koska kyseisessä kohdassa ei ollut 30 mailin nopeusrajoitusta.

Väärien sakkojen lisäksi virhe on aiheuttanut muitakin seurauksia. Sakon lisäksi kuljettajille on rapsahtanut pisteitä, ja pistekarttuman takia jotkut ovat voineet menettää ajokorttinsakin, mikä taas on saattanut johtaa jopa työpaikan menetykseen.

Kyseinen tieosuus kulkee taajaman läpi, eikä kukaan pidä nopeusrajoitusta sinänsä perusteettomana. Nyt paikalla on laillinen 30 mailin nopeusrajoitus.

Autotoday 15 vuotta sitten: Toni Gardemeister Suzuki SX4 WRC:llä rallin MM-sarjaan

Autotoday 15 vuotta sitten: Autot sysäsivät dieselöljyn myynnin isoon kasvuun

Autotoday 15 vuotta sitten: Ajonhallinta pelastaisi monissa onnettomuuksissa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän