Uudistuneen Toyota Hiluxin ennakkomyynti käynnistyy

Vuonna 2016 ensiesitellyn Toyota Hiluxin kahdeksas sukupolvi uudistuu. Ensimmäinen sukupolvi julkistettiin jo 1968.

Uudistuksessa Toyota Hiluxin ulkonäkö on kokenut muutoksia niin keulassa kuin perässä.

Sekä ajo- että takavalot ovat uudistuneet. Isoin ja väkevin muutos sijaitsee konehuoneessa, sillä nyt Hilux on saatavilla ennestään tutun 2,4-litraisen moottorin lisäksi myös saman voimanlähteen 2,8-litraisella versiolla.

Uusi 2,8-litrainen moottori kehittää 150 kW / 204 hv -maksimitehon ja käsivalintaisen vaihteiston yhteydessä 420 Nm maksimiväännön. Automaattivaihteiston yhteydessä maksimivääntö on 500 Nm.

Kuva: Toyota.

Uudistuksen yhteydessä automaattivaihteisto on tarjolla myös Extra Cab -korimalliin, joka on aiemmin ollut aina käsivalintaisella vaihteistolla varustettu.

Neliveto on toteutettu samalla toimivalla periaatteella kuin aiemminkin auton ollessa lähtökohtaisesti takavetoinen. Auto on varustettu aina alennusvaihteistolla sekä takatasauspyörästön mekaanisella lukolla. Uutena toimintona on Auto LSD -toiminto takavedolla ajettaessa, joka toimii normaalia vetoluistonestoa tiukemmin tilanteissa, joissa vaaditaan voiman siirtämistä puolelta toiselle.

Kantavuus uudistuneessa Hiluxissa on mallista riippuen jopa tuhat kiloa ja jarrulliselle perävaunulle sallitaan mallista riippumatta aina 3 500 kg vetomassa.

Kuva: Toyota.

Kolme varustetasoa

Varustetasoja uudistuneessa Toyota Hiluxissa on kolme: Life, Active ja Invincible.

Jo Active-varustetaso tuo varusteluun henkilöautomaista mukavuutta mm. peruutuskameran, kosketusnäytöllä varustetun mediakeskuksen älypuhelimen integrointiominaisuuksineen, kevytmetallivanteet sekä alamäkihidastimen muodossa.

Kattava Toyota Safety Sense 2.5 -aktiivisten turvavarusteiden paketti sisältäen mm. adaptiivisen vakionopeussäätimen on myös saatavilla valtaosaan Active-malleista.

Invincible on vaatimattomuutta uhkuvan nimensä veroinen, eli voittamaton. Sen varusteluun kuuluvat Active-mallin varustelun lisäksi tai sijaan mm. led-ajovalot, nahkaverhoilu Double Cab-malleissa, pysäköintitutka pysäköintitilanteiden törmäyksenestolla, navigointi sekä JBL Premium -audiojärjestelmä.

Double Cab -mallit ovat saatavilla myös 2-paikkaisina alennetun autoveron pakettiautoina sekä Truckmasters-merkkisinä kevytkuorma-autoina.

Uudistuneen Toyota Hilux -mallin hinnat alkavat 37 817 eurosta (Extra Cab 4WD 2.4D Life). Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen vielä tämän vuoden puolella.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here