Pysäköinnin kännykkämaksaminen integroituu Polestar-autoihin

EasyPark ja Polestar aloittavat yhteistyön, joka tähtää parkkimaksamisen automatisointiin, todetaan EasyParkin tiedotteessa.

Yhtiöt integroivat EasyParkin mobiilisovelluksen Polestarin sisäiseen Android-ajotietokoneeseen. Se avaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia auton kuljettajan käyttöön. Kyseinen automalli on Polestar 2.

Kun käyttäjä on luonut älypuhelimellaan EasyPark-tilin, hän pääsee kirjautumaan sille sisään autoon integroidulla EasyPark-sovelluksella. Sitten pysäköintimaksun voi maksaa ilman puhelinta tai parkkimittaria.

Se mahdollistaa innovatiivisia ominaisuuksia, kuten niin sanotun Autostopin. Autostop lopettaa pysäköinnin automaattisesti siihen, kun Polestar 2 lähtee pysähdyksistä liikkeelle.

Siten varmistaen, ettei pysäköintimaksua menee koskaan liikaa. Niin avautuu väylä jatkokehitykselle: yhdistettynä itseohjautuvaan autoon, tai itseparkkeeraavaan autoon.

EasyParkin mobiilisovellusta pääsee nyt ensimmäisen kerran käyttämään Googlen autoihin suunnitellun Android Automotive OS -käyttöjärjestelmän kautta.

Polestar 2 on maailman ensimmäinen auto, jossa on Googlen käyttöjärjestelmä ja sisäänrakennettuna useita Googlen sovelluksia.

– Se muuttaa autoa perustavanlaatuisesti. Vie auton käyttämistä lähemmäs tapaa, jolla käytämme älypuhelimia. Tämä integraatio ei muuta vain käyttökokemusta, vaan muokkaa koko autoteollisuutta, EasyParkin kumppanuusjohtaja Maurus Haefliger toteaa.

EasyPark on tiedotteen mukaan Euroopan käytetyin parkkeeraussovellus yli kymmenellä miljoonalla käyttäjällään. Sillä voi etsiä, hallinnoida ja maksaa parkkitilaa mobiilisti sekä kaduilla että parkkihalleissa 20 maan yhteensä lähes 2000 kaupungissa. EasyPark-sovellus on nyt ladattavissa ilmaiseksi Google Play Store -sovelluskaupasta Polestar 2:sen ajotietokoneeseen. Polestaria ei toistaiseksi ole saatavilla Suomessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here