Toyota julkaisi kaksi tarkastuskampanjaa — vain toinen koskee Suomea

Toyota on tänään julkistanut kaksi tarkastuskampanjaa, yhden liittyen Toyota Hilux -mallin jarrutehostimeen ja yhden liittyen Toyota Aygo -mallin takaturvavöihin. Ensiksi mainitun kampanjan piiriin kuuluu Suomessa 298 autoa. Viimeksi mainitun kampanjan piiriin ei kuulu Suomessa yhtään autoa.

Kampanjan piiriin kuuluvat kesäkuun 2018 – lokakuun 2019 välillä valmistetut Hilux -mallit. Tällaisia autoja on Suomessa 298 kappaletta.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa jarrutehostimen tehostusta säätävä komposiittirakenteinen mäntä voi haljeta. Tällaisessa tapauksessa ajoneuvon jarrut toimivat edelleen, mutta jarrujen alipainetehostus ei välttämättä toimi oikein. Koska kyseessä on olennainen osa ajoneuvon turvallisuutta, on Toyota päättänyt julkaista tarkastuskampanjan.

Toyotan tietojen mukaan viallinen jarrutehostin ei ole aiheuttanut yhtään onnettomuutta eikä muita vaaratilanteita, todetaan tiedotteessa.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille lähetetään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä jarrutehostimen sarjanumero tarkastetaan, ja mikäli se kuuluu tiettyyn erään vaihdetaan jarrutehostin veloituksetta uuteen.

Tarkastuskampanja takaturvavöihin

Kampanjan piiriin kuuluvat 27.8.2020 – 8.10.2020 välillä valmistetut Aygo -mallit. Tällaisia autoja ei Toyotan tietojen mukaan ole Suomessa.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa takaturvavöiden lukon ja kiinnityspisteen välinen vyömateriaali sisältää valmistusvirheen, jonka seurauksena vyö ei välttämättä toimi suunnitellulla tavalla.

Toyotan tietojen mukaan yhtään ongelmatilannetta, onnettomuutta tai vaaratilannetta ei ole tapahtunut.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille lähetetään maittain tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä takaturvavöiden lukkokappaleet vaihdetaan veloituksetta uusiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here