Tieliikennelaki 2020: Punainen takavalo pakolliseksi myös pyöräilijöille

Kuva: Liikenneturva / Kaisa Tanskanen.

Uusi tieliikennelaki tulee voimaan 1.6.2020 ja se tuo mukanaan monia muutoksia myös pyöräilijöille.

Punaisen takavalon pakollisuus koskee kaikkia ajoneuvoja 1.6.2020 alkaen. Tämä tarkoittaa, että myös pyörässä pitää olla punainen takavalo, jos sillä ajetaan tiellä pimeän tai hämärän aikaan taikka näkyvyyden ollessa sään vuoksi tai muusta syystä huonontunut.

– Valon voi kiinnittää myös pyöräilijään, esimerkiksi kypärään tai reppuun. Eli valoja ei tarvitse välttämättä asentaa polkupyörään, vinkkaa Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

Katso tästä muita juttuja uudesta tieliikennelaista.

Muita polkupyörän pakollisia varusteita ovat: valkoinen etuvalo, heijastimet eteen, taakse ja sivulle, soittokello ja toimivat jarrut.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

3 KOMMENTIT

  1. Tämä hankaloittaa polkupyöräilijän elämää, veikkaan että aika moni jättää takavalon hankkimatta. Pyöräilijä erottuu kyllä tarpeeksi hyvin pelkän etuvalon avulla.

    • Varsinkin taaksepäin. Tummissa vaatteissa sateessa ja paljon vastaanrulevaa liikennettä. Kannattaa ottaa henkivakuutus.

      • Nimenomaan tämä juuri, hengellään leikkimistä etenkin kun ottaa huomioon suomalaisten ilmeisesti syvimmässä geeniperimässä piilevän pakonomaisen tarpeen pukeutua sysimustaan asusteeseen pimeän aikaan. Mutta kukin pyöräilijä tyylillään. Itselläni akkukäyttöinen etu- ja takavalo, sekä kirkkaankeltainen heijastava takki vähintään. Auttaa edes vähän autoilijoita.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here