Tässä asiassa ruotsalaiset ovat suomalaisia huonompia!

Suomalaiset palkansaajat ovat maksukuittien kanssa selkeästi huolellisempia kuin ruotsalaiset, todetaan Easyparkin tiedotteessa.

Ruotsalaisista 21 prosenttia eli joka viides jättää töistä johtuvat kulut perimättä siksi, että kuitit ovat kadonneet. Suomalaisista palkansaajista niin tekee vain 9 prosenttia.

Ruotsalaiset myös menettävät kulukorvausten perimättä jättämisen takia rahaa selkeästi enemmän kuin suomalaiset. Ruotsalaiset arvioivat hukanneensa työurallaan vuosittain keskimäärin 104 euroa tekemättömiin kulukorvaushakemuksiin. Suomalaisten vastaava summa on 52 euroa.

Suomalaisista palkansaajista kolmasosa ei tee kuluraportointia. Ruotsalaisista vastaava osuus on neljäsosa.

Eritoten pysäköintikulurahoja suomalaiset jättävät työnantajalle enemmän kuin ruotsalaiset – suomalaisista palkansaajista 40 prosenttia ei peri työhön liittyviä parkkimaksuja työnantajalta koskaan.

– Iso eroavaisuus vuosittain hukattavissa summissa suomalaisten ja ruotsalaisten välillä syntyy etenkin siitä, että Ruotsissa jätetään perimättä suuriakin summia. Sikäläisistä palkansaajista 5 prosenttia hukkaa perimättömiin kulukorvauksiin vuosittain yli 300 euroa. 16 prosenttia hukkaa 150–300 euroa. Ruotsalaispalkansaajista kaikki kulukorvaukset perii 5 prosenttia, suomalaisista 15 prosenttia, EasyParkin Suomen yritysmyyntipäällikkö Karoliina Ravantti sanoo.

Suomalaisista suurin osuus ovat 1–20 euroa perimättömiin kulukorvauksiin vuosittain hukkaavat. Heitä on joka neljäs.

Kolmannes suomalaisista ei raportoi

Suomalaisista palkansaajista kolmasosa ei tee kuluraportointia. Ruotsalaisista vastaava osuus on neljäsosa.

– Ruotsissa on enemmän kaupunkialuetta, maksullista pysäköintiä ja pysäköintihalleja käytetään enemmän. Sekä käyttöä että tottumusta on laveammin. Ruotsalaisista palkansaajista yhteensä 13 prosenttia käyttää kuukausittain puolesta työpäivästä muutamaan työpäivään aikaa kululaskuttamiseen, Ravantti kertoo.

Tuntemukset kuluraportointia kohtaan ovat naapurimaissa varsin yhteneväisen kielteisiä. Kummassakin korostuvin tunne on turhautuneisuus. Turhautuneisuutta kuluraportointia kohtaan tuntee molemmissa maissa joka neljäs palkansaaja.

Katso tästä Helsingin ytimen parhaat ja vaikeimmat parkkeerauskadut

Ruotsalaisista 39 prosenttia kokee kulukorvaushakemusten vievän työaikaa tähdellisemmiltä töiltä. Suomalaisista vastaava osuus on 31 prosenttia.

Suomessa 40 prosenttia jättää pysäköintirahaa työnantajalle

Kuitenkin pysäköintikulujen perimisessä kulukorvauksina ruotsalaiset ovat tarkempia kuin suomalaiset.

– Suomalaisista palkansaajista 40 prosenttia ei peri työhön liittyviä parkkimaksuja työnantajalta koskaan. Ruotsalaisista pysäköintimaksut jättää perimättä 34 prosenttia, Ravantti toteaa.

– Perimättä jäävät kulukorvaukset ovat ilmaista rahaa työnantajalle. Pysäköintimaksujen perimättä jättäminen on seikka, joka on helppo ratkaista pysäköintisovelluksen yritystilillä.

Suomalaisista palkansaajista vain 34 prosenttia eli joka kolmas perii kaikki työnsä pysäköintikulut kulukorvauksina. 14 prosenttia perii 80 prosenttia pysäköintikuluista.

EasyPark ratkoo kulukorvausten raportoinnin kömpelyysongelmaa pysäköintisovelluksensa yritystilillä. Yritystilin avulla henkilöstön pysäköintikulut saa suoraan kuukausilaskulle siististi eriteltyinä.

Työntekijä käyttää pysäköinteihinsä EasyPark-sovellusta, josta on helppoa valita tilanteen mukaan joko yritystili tai oma, vapaa-ajalla käytettävä tili.

Tiedot selviävät EasyParkin elokuussa teettämän kansainvälisen tutkimuksen vastauksista. Tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö Kantar. Tutkimukseen vastasi 1000 suomalaista ajokortillista palkansaajaa. Vastaajista on naisia 54 prosenttia ja miehiä 46 prosenttia.

 

Parkkiruutujen kapeus ärsyttää suomalaisia

Liian liki parkkeeraaminen on suomalaisten pahin ärsytyksen aihe kaupunkipysäköinnissä

Parkkipaikan etsimiseen voi tuhraantua vuodessa jopa yli 100 tuntia

// Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here