Tältä näyttää Kian tulevaisuuden katumaasturi nimeltään Futuron

Kia Motors on esitellyt täyssähköisen Futuron-konseptiauton, joka on nelivetoinen, tehokas ja täynnä design-yksityiskohtia.

Futuronin muodot jatkuvat saumattomina auton etuosasta kylkien kautta takaosaan. Korin keskelle jää lasin ympäröimä, valoisa ja ilmava ohjaamo.

Kuva: Kia.

Auton kylkiä koristavat valoviirut, jotka paitsi tekevät autosta pimeässäkin tunnistettavan, myös reagoivat ulkopuolella tapahtuvaan liikkeeseen. Myös Kian muiden mallien etusäleikön tuttu muoto on Futuronissa toteutettu ledien avulla.

Etenkin keulassa huomion kiinnittää perinteisten valoumpioiden puuttuminen. Niiden sijaan Kia on kehittänyt eräänlaisen kineettisen matriisipinnan, joka päästää valoa sopivasti kulloisenkin tarpeen mukaan.

Suuresta maavarasta huolimatta auton korkeus on vain 1550 mm. Akseliväli on peräti 3000 mm.

Kuva: Kia.

Lattian alla olevan akuston ja pyöriin sijoitettujen sähkömoottoreiden ansiosta auton painopiste on matalalla.

Auton sisustus noudattaa samaa saumatonta 360 asteen muotoilufilosofiaa kuin ulkopuolikin. Kuljettajalla on edessään perinteisestä ratista poikkeava, näytöllä varustettu ohjainpylväs sekä kattava info- ja viihdejärjestelmä.

Kuva: Kia.

Futuron on varustettu mm. lidar-sensoreilla, mikä mahdollistaa 4-tason autonomisen ajon. Tällä tasolla auto löytää perille itsenäisesti, mutta kuljettajakin voi halutessaan ajaa. Jotta kuljettaja voi täysin nauttia autonomisen ajon hyödyistä, etuistuimet voi kallistaa lepoasentoon.

Kia Futuron on vastikään esitelty CIIE-messuilla Shanghaissa.

Lue myös tämä: Autotoday testasi: Kia ProCeed GT — napakka sporttifarkku, jossa tavaratila yllätti

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here