Tällainen on syksyllä Suomeen tuleva uusi Hyundai Tucson


29.3.2018  10.15

Uusi Hyundai Tucson saa maailman ensi-iltansa New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä (NYAS) 2018.

Euroopassa suunniteltu ja valmistettu Hyundai Tucson on saanut uuden päivitetyn designin, moottorit sekä edistykselliset turvallisuus- ja mukavuusvarusteet.

Malli saa uutta ilmettä Cascading Grill -etusäileiköllä ja uusilla täys-led-ajovaloilla. Etupuskuria on nostettu. Myös takavalot ja takapuskuri on uusittu. Sisätiloiltaan Hyundai Tucsonin olemus päivittyy uusitulla sisustuksella ja uusilla verhoilumateriaaleilla.

Uusia moottorivaihtoehtoja

Uuteen Hyundai Tucsoniin on tarjolla kaksi diesel- ja kaksi bensiinimoottorivaihtoehtoa. Tehokkain moottorivaihtoehto on 2,0-dieselmoottori, jossa on tehoa 137 kW (186 hv). Tämä moottori on liitetty nelivetoon ja sen yhteyteen on valittavissa kuusivaihteinen käsivaihteisto (6MT) tai uudelleen kehitetty kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto (8AT).

Toinen dieselmoottori on uudelleen kehitetty 1,6-dieselmoottori kahdella vaihtoehtoisella tehoversiolla: 85 kW (115 hv) ja 98 kW (133 hv).
Molemmat ovat tarjolla etuvetoisena kuusivaihteisella käsivaihteistolla, tehokkaampi versio myös seitsemänvaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla (7DCT) etu- tai nelivetoisena.

Hyundai Tucsoniin on tarjolla myös kaksi bensiinimoottoria. Etuvetoisena tarjolla oleva 1,6 GDI kuusivaihteisella käsivaihteistolla tarjoaa tehoa 97 kW (132 hv).

Tehokkaampi 1,6 T-GDI tarjoaa tehoa 130 kW (177 hv) ja on saatavilla kuusivaihteisen käsivaihteiston (6MT) tai seitsemänvaihteisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston (7DCT) kanssa. Molempien yhteyteen on saatavilla etuveto tai neliveto.

Kaikki Hyundai Tucsonin uudet moottorit täyttävät Euro 6c -standardin.

Uusimmat turvallisuusvarusteet

Uusi Hyundai Tucson on varusteltu aiempaa monipuolisemmalla infotainment-järjestelmällä. Autossa on Krellin äänentoistojärjestelmä, langaton QI-standardin mukainen matkapuhelimen latausmahdollisuus sekä seitsemän tuuman näyttö, joka tukee Apple Carplay ja Android Auto -palveluita sekä bluetooth-liitäntää.

Uuteen Hyundai Tucsoniin on valittavissa myös kahdeksan tuuman näytöllä varustettu navigointijärjestelmä 3D-kartoilla ja veloituksettomat reaaliaikaiset Live Services -palvelut seitsemäksi vuodeksi.

Hyundai Tucsonissa on myös Euroopan korkeimmat auton turvallisuusstandardit täyttävät uusimmat aktiivista turvallisuutta edistävät SmartSense-järjestelmät sekä kuljettajaa avustavat järjestelmät: edessä kulkevaa liikennettä tarkkaileva ja tarvittaessa autoa jarruttava ja pysäyttävä törmäysvaroitin, kaista-avustin, kuljettajan vireystilan valvonta sekä älykäs nopeusrajoituksen varoitus.

Turvallisuusvarusteisiin kuuluu myös ympäristön valvontajärjestelmä, jonka kamerat tarjoavat 360 asteen näkymän peruuttaessa.

Edistyksellinen mukautuva vakionopeussäädin lisää ajomukavuutta ja turvallisuutta säilyttäen mukautuvasti valitun nopeuden ja turvallisen etäisyyden edellä ajavaan sekä jarruttaen tarvittaessa. Näkyvyydestä Hyundai Tucsonissa on bi-led-ajovalot ja kaukovaloautomatiikka.

Uusi Hyundai Tucson esitellään Euroopassa keväällä 2018 ja myyntiin Euroopan markkinoille uutuus saapuu kesällä 2018.

Suomeen uutuutta odotetaan syksyllä. Uuden Hyundai Tucsonin Suomen hintoja ei ole vielä vahvistet

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän