Tällä sähköautouutuudella pääsee 832 kilometriä yhdellä latauksella

Lucid Motors ilmoitti tänään, että Lucid Airin täysin sähköisen uuden sedan-mallin toimintasäteeksi on saatu puolueettomassa arvioinnissa 532 mailia eli noin 832 kilometriä yhdellä latauksella, todetaan Lucid Motorsin tiedotteessa.

Ennätyksellisen tuloksen vahvisti yhdysvaltalainen tekninen tutkimuslaitos FEV North America, Inc., joka hyödynsi testissä yhdysvaltalaista EPA-standardia (SAE J1634 Oct 2012 Standard).

Tiedotteen mukaan testi vahvisti, että Lucid Airilla on tähän mennessä markkinoiden pisin toimintasäde.

FEV on johtava yksityinen, kansainvälinen asiantuntijayritys, joka on erikoistunut ajoneuvoihin ja voimansiirtoon. Se arvioi niin laitteistoja kuin ohjelmistojakin ja sen palveluihin kuuluvat myös erilaiset sertifioinnit.

FEVin perusteellinen arviointiprosessi seuraa tiedotteen mukaan tiiviisti EPA:n virallista testausmenettelyä, ja yhtiö on toteuttanut vastaavia testejä useille johtaville ajoneuvojen valmistajille. Lucid toteutti tuhansien kilometrien edestä testejä kentällä ja FEVin saamat tulokset vahvistavat nämä pyrkimykset.

Talon sisällä kehitetty teknologia

FEVin saavuttama toimintasäde vastaa tiedotteen mukaan hyvin pitkälti Lucidin tietokonemallinnettua arviota.

Lucid sai aikaan tuloksen patentoidulla teknologiallaan ja insinöörityöllä, joka tiedotteen mukaan huomioi jokaisen yksityiskohdan Airin suorituskyvystä ja tehokkuudesta.

Työ alkoi talon sisällä kehitetystä, alan johtavasta voimansiirrosta, jonka jälkeen Lucid jatkoi Airin moottorien, vaihteiston sekä muuntimen pienentämisellä ja integroinnilla. Kaikki tämä yhdistetään yli 900 voltin arkkitehtuuriin, jotta saavutetaan kompaktius ja teho.

Tiedotteen mukaan Lucid hyödynsi Airin akkuja suunnitellessaan 10 vuoden kokemusta ja yli 32 miljoonan kilometrin tosielämän testaustuloksia. Lisäksi Lucidin teknologiadivisioona Atievalla oli tärkeä asema suunnittelussa, sillä se on toimittanut vuodesta 2018 asti akut Formula E -kilpailusarjaan ja jatkaa vuoteen 2022 asti.

Tuloksena Lucid Air on tiedotteen mukaan saanut akkujärjestelmän, joka tarjoaa turvallisuutta, suorituskykyä ja energiatiheyttä matkustamon ympärille muotoiltuna kokonaisuutena.

Tuotantoversio Lucid Airista paljastetaan 9.9.2020. Tilaisuudessa kerrotaan auton lopullisesta sisä- ja ulkokuoren muotoilusta sekä annetaan uutta tietoa tuotannosta, saatavilla olevista konfiguraatioista ja hinnoittelusta.

Lucid Motors

Lucidin missiona on edistää kestävää liikennettä luomalla kiehtovimmat sähköajoneuvot, joiden keskipisteessä on ihmiskokemus. Yrityksen ensimmäinen auto on Lucid Air. Lucid Air tuotetaan Lucidin uudessa tehtaassa Casa Grandessa, Arizonassa, ja sen asiakastoimitukset alkavat vuoden 2021 alkupuolella.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!