Yhdysvalloissa valmistui uusi sähköautotehdas — ensimmäisten autojen tuotanto alkaa

Sähköautovalmistaja Lucid Motors on avannut yhtiön ensimmäisen sähköautotehtaan. Yhtiö ilmoitti tänään uuden Casa Lucid AMP-1 (Advanced Manufacturing Plant) -tehtaan rakentamisen ensimmäisen vaiheen valmistumisesta Casa Grandessa Arizonassa.

Tuotantolaitteiden ja -prosessien käyttöönotto on aloitettu ennen keväällä 2021 käynnistyvää Lucid Airin tuotantoa.

Kyseessä on ensimmäinen täysin uusi, sähköautoihin täysin keskittyvä tehdas Pohjois-Amerikassa, ja se on suunniteltu valmiiksi tulevaisuuden laajennuksia varten.

Tehtaan alustava tuotantokapasiteetti on 30 000 yksikköä ja se on laajennettavissa tulevaisuudessa jopa 400 000 yksikköön.

Seuraavan vaihe on tarkoitus käynnistää vuoden 2021 alussa, mikä mahdollistaisi ensimmäisen Project Gravity -nimellä kulkevan SUV-mallin tuotannon vuonna 2023.

Yhtiö on osana tehtaansa käyttöönottoa rakentanut jo täydellisen beetaproto-testimallit ja siirtyy nyt lopullisen Lucid Airin tuotantoa edustavien versioiden rakentamiseen.

Lucidin tuotantojärjestelmä hyödyntää useita edistyneitä menetelmiä, kuten esimerkiksi lentokoneteollisuuden inspiroimaa niittaus- ja kiinnitystekniikkaa itsekantavassa korirakenteessa.

Kuva: Lucid Motors.

Asiakkaiden tilaamat ensimmäiset autot valmistuvat keväällä 2021. Tehdas tuottaa maailmanmarkkinoille jopa 30 000 sähköautoa vuodessa.

Nämä koostuvat aluksi Lucid Air Dream Editionista ja jota seuraa Grand Touring ja Touring mallit. Lucid Air Pure liittyy kokoonpanoon vuoden 2022 alussa. Se on saatavana 69 900 dollarilla Yhdysvaltojen markkinoilla sisältäen paikalliset verot.

Katso tästä muita juttuja Lucid Motorsista.

Tehdas päätettiin rakentaa Arizonaan useista syistä. Alueen infrastruktuuri, osaamispohja, maantieteellinen sijainti ja olemassa oleva autoteollisuuden toimitusketju olivat ratkaisevia tekijöitä.

Se tarjosi myös tilaa suunnitelluille laajennuksille. Yhtiö aikoo rakentaa esimerkiksi huippuluokan vesipohjaisen maalaamon, jotta tehdas pystyisi vastaamaan itse kaikista tuotannon vaiheista.

Lucid aikoo kasvattaa neljässä vaiheessa vuoteen 2028 mennessä tehtaan kokoa nykyisestä 92 800 neliömetristä jopa 473 800 neliömetriin. Lopullisessa muodossaan AMP-1 -tehtaan tuotantokapasiteetti nousee jopa 400 000 yksikköön vuodessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän