Suomen maahantuoja aloittaa Peugeot–autojen maahantuonnin myös Baltiassa


27.3.2018  14.55

Bassadone Automotive Groupiin kuuluva Auto-Bon Oy aloittaa Peugeot–autojen maahantuonnin Suomen lisäksi Latviassa, Liettuassa ja Virossa.

Baltian maahantuontiyhtiö K.W. Bruun Baltic OÜ:n omistus siirtyy tanskalaiselta Interdan Bil A/S:lta. Kauppa odottaa kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Auto-Bon Oy on toiminut kohta vuoden ajan muun muassa Peugeotin maahantuojana Suomessa.

Kuluneen 10 kuukauden aikana on luotu edellytyksiä merkin kasvulle ja kasvu-ura on onnistuttu löytämään verkosto- ja organisaatiomuutosten sekä merkittävästi uusiutuneen malliston myötä.

Peugeotin Baltian markkinaosuus suurempi

Peugeotin markkinaosuus Baltiassa on jo valmiiksi Suomea selvästi korkeammalla tasolla markkinaosuuden oltua vuoden 2017 lopussa 4,1 % henkilöauto-rekisteröinneistä ja tammikuussa 2018 vastaavasti 6 %.

Pakettiautoissa Peugeotin Baltian maiden markkinaosuus vuonna 2017 oli 10,8 % ja 2018 tammikuussa vastaavasti 9,6 %.

Peugeotin pakettiautomyynti kasvoi Baltian maissa 15,4 %, kun kokonaismarkkinan muutos oli +17,5 %. Baltian henkilöautomarkkina kasvoi tammikuussa 2018 17 % edellisvuoteen verrattuna, kun Peugeotin myynnin muutos samassa ajassa Baltian alueella oli + 56,1 %.

KW Bruun Baltic OÜ
Peugeotin Baltian maahantuontiyhtiön KW Bruun Baltic OÜ:n liikevaihto vuonna 2017 oli noin 55 miljoonaa euroa. Yhtiössä työskentelee 17 henkilöä, jotka siirtyvät yrityskaupassa Auto-Bonin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. K.W. Bruun Baltic OÜ:n nimi tulee muuttumaan Auto-Bon Baltic OÜ:ksi ja yhtiöstä tulee Auto-Bon Oy:n tytäryhtiö.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here