Škoda Kodiaqin ja Superbin rankat ääriolosuhdetestit suoritettu

Uuden sukupolven Škoda Superb ja Kodiaq ovat läpäisseet intensiivisen kansainvälisen testiohjelman. Kahden vuoden aikana autoilla ajettiin yli miljoona kilometriä.

Näillä testeillä ja lukuisilla kestävyyttä ja materiaalivalintoja koettelevilla koepenkki- ja laboratoriotesteillä Škoda simuloi autojen 40 vuoden käyttöä.

– Autoillamme ajettiin reilusti yli miljoona kilometriä kaupunkiliikenteessä, maanteillä ja moottoriteillä muutaman kuukauden kuluessa – matka, johon keskivertoasiakas tarvitsee 40 vuotta, toteaa tiedotteessa Teknisestä tuotekehityksestä vastaava Škoda Auton hallituksen jäsen Johannes Neft.

– Ennen sarjatuotannon aloittamista tutkimme ja testaamme noin 7 000 erilaista osaa ja komponenttia. Armoton testiohjelmamme antaa meille tarkan käsityksen kunkin osan kestävyydestä ja laadusta. Näiden äärimmäisten testien avulla saamme ratkaisevaa tietoa esimerkiksi lämpötilojen vaikutuksesta ja jopa maalien ja viimeistelymateriaalien kestävyydestä, lisää Škoda Auton laadunvarmistuksesta vastaava johtaja Florian Weymar.

Kuva: Skoda.

Uuden mallisukupolven autojen kaikkien komponenttien syvälliset testit

Uuden mallisarjan ensimmäiset virtuaaliset testit aloitettiin noin neljä vuotta ja todellisten olosuhteiden testiajot kaksi vuotta ennen mallisarjan esittelyä. Testeissä paneudutaan tutkimaan auton laatu ja kestävyys kokonaisuutena – alustasta koriin, voimalinjasta sähköjärjestelmään – ja varmistetaan kaiken luotettava toiminta rankimmissakin olosuhteissa.

Lisäksi auton monet yksittäiset komponentit ja järjestelmät, kuten uusi DCC Pro ja uudet huipputason Matrix LED -ajovalot, testataan myös erikoiskoepenkeissä ja laboratoriossa.

Äärimmäisyyksien kohtaaminen: arktinen kylmyys ja aavikon kuumuus

Ensiesittelyn lähestyessä uuden sukupolven Superb ja Kodiaq testattiin äärimmäisissä sääolosuhteissa. Näissä testiajoissa autot joutuivat pohjoisen napapiirin jäätävään jopa ‒30 asteen kylmyyteen ja Espanjassa, Afrikassa ja Arizonan autiomaassa lähes +50 asteen lämpötilaa hipovaan helteeseen.

Testien analysoinnit paljastivat myös yksityiskohtia esimerkiksi uuden lataushybridivoimalinjan lämpökäyttäytymisestä.

Kuva: Skoda.

Testien painopisteinä myös perävaunun vetäminen ja korkeajänniteakun lataaminen

Itävallan tunnetulla Grossglockner-alppitiellä Superb ja Kodiaq osoittivat kykynsä perävaunun vetoautoina. Vuoristotietesteissä, joissa ne kohtasivat 13 prosentin nousuja, saatiin arvokasta tietoa esimerkiksi jarrujen tehosta ja lämmönhallinnasta.

Koska kummastakin uutuusmallista tulee tarjolle myös jopa 100 kilometrin sähkötoimintamatkaan (WLTP) yltävä ladattava hybridi, Škoda tutki myös erilaisia latausvaihtoehtoja ja latausinfrastruktuureja.

Kun intensiivinen testiohjelma on nyt saatu päätökseen, kummatkin uudet mallit ovat valmiit kansainväliseen ensiesittelyynsä.

Katso tästä uusien Kodiaq- ja Superb-mallien sisätilojen kohokohtia

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän