Uuden sukupolven Kodiaq ja Superb testattiin kovassa pakkasessa

Uuden sukupolven Škoda Superb ja Kodiaq ovat selvittäneet kattavat kylmätestit napapiirin olosuhteissa. Autojen toiminnot, laatu ja kestävyys tutkittiin jopa 30 asteen pakkasessa.

Testeissä keskeistä oli varmistaa autojen vakaa ajettavuus ja matkustajien mukavuus jäätävissä olosuhteissa sekä luotettavuus kokonaisuutena pitkillä talviajomatkoilla.

Näiden äärikylmien testien jälkeen uusien automallien kehitystyö jatkuu viimeiseen vaiheeseen. Neljännen sukupolven Superb ja toisen sukupolven Kodiaq julkistetaan tule-vana syksynä.

Monitahoiset testit koskevat koko autoa

Äärimmäisessä kylmyydessä tehtävät laajat testit ovat osa uusien automallien normaalia suunnittelu- ja kehitystyöprosessia.

Škoda Auto suorittaa tällaiset testit napapiirillä: tulevat neljännen sukupolven Škoda Superb ja toisen sukupolven Kodiaq ovat nyt osoittaneet hallitsevansa myös talven haasteet.

Testiautojen jokainen osa-alue käytiin perusteellisesti läpi: alusta, kori, moottori, lämmitys ja sähköjärjestelmä.

Autojen selviytyminen lumisissa olosuhteissa

Automalliensa talviominaisuuksien takaamiseksi Škoda Auto tutkii lumen vaikutukset koriin, moottoritilaan ja ilmanottoon.

Auton korin mekaanisten toimintojen sekä sähkölaitteiden pitää toimia moitteettomasti ja moottorin on käynnistyttävä ongelmitta kovissakin pakkasissa.

Lisäksi ovet, konepelti, takaluukku ja polttoainetankin luukku, sekä ladattavissa hybrideissä latauspistorasian luukku pitää saada auki edellä mainituissa olosuhteissa.

Ajo-ominaisuuksien ja avustinjärjestelmien testit

Auton toimintaa tutkitaan todellisia tilanteita vastaavissa ajotesteissä ja monessa suhteessa – näistä esimerkkeinä auton selviytyminen loskaisella tiellä tai etu- ja takapuskurin kesto lumipenkkaan osuessa.

Jäälohkareiden yli ajamisella testataan pyöräntuennan ja alustan kestävyyttä. Lisäksi testikuljettajat arvioivat autojen ajettavuutta ja avustinjärjestelmien toimivuutta jäisillä ja lumisilla teillä.

Kuva: Skoda.

He arvostelevat ajo-ominaisuuksia, ajamisen dynamiikkaa, nelivedon toimivuutta sekä jousituksen ja iskunvaimennuksen mukavuutta. He testaavat myös vaihteiston, lasinpyyhkimien ja lasinpesimen moitteettoman toiminnan.
Autojen valot testataan yöajoissa, ja myös auton jäästä jäykistyneiden osien akustiset ominaisuudet tutkitaan.

Ladattavien hybridimallien korkeajänniteakkuja ladataan jääkylminä, jonka jälkeen testataan auton toimintamatka sähköllä. Autojen talvikelpoisuuden huolellinen tutkiminen merkitsee testikuljettajille kymmenien tuhansien kilometrien ajamista.

Sisätilan toimintojen testaus

Laajat talvitestit sisältävät myös auton sisätilan monien toimintojen testaamisen: esimerkiksi lämmityslaitteen teho erittäin kylmissä ulkolämpötiloissa ja sisätilan lämpömukavuus.

Testikuljettajat tarkastavat myös lasien huurteenpoiston toiminnan. Lisäksi he testaavat istuimien, ohjauspyörän, ulkopeilien, tuulilasin ja takalasin lämmityksen toimivuuden ääriolosuhteissa.

Myös lisälämmityslaitteen teho ja toiminta testataan. Testikuljettajat tutkivat myös, miten nopeasti tietoviihdenäyttö reagoi ja toimii, kun auton sisälämpötila on laskenut reilusti pakkasen puolelle.

Škoda Auto aloittanut vuoden 2023 vahvasti — katso tästä Škoda-mallien toimitusmäärät

Škoda Superb täyttää 90 vuotta — seuraava sukupolvi tulee syksyllä

Katso tästä ensimmäiset siluettikuvat uusista Škoda Superb liftback- ja Combi-malleista sekä uudesta Kodiaqista

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän