Katso tästä uusien Kodiaq- ja Superb-mallien sisätilojen kohokohtia

Jo nyt ennen uusien Škoda Kodiaq- ja Superb-mallien ensiesittelyä Škoda paljastaa näiden mallien sisätilojen kohokohtia. Niitä ovat esimerkiksi digitaalinen mittaristo, tuulilasinäyttö ja 12,9-tuumainen vapaasti seisova tietoviihdenäyttö.

Škoda on luonut kumpaankin uutuusmalliinsa sisätilat, joissa erityisesti uutta ovat ohjauspyörä, mittaristo, kojelauta ja koristelistat. Ensimmäistä kertaa Škodassa: kummassakin uudessa automallissa vaihteenvalitsin on siirretty ohjauspyörän viereen, joten se on hyvin käsillä. Tämän muutoksen seurauksena keskikonsoli on kokonaisuudessaan erittäin selkeä, ja kuljettajalle ja etumatkustajalle on saatu lisää tilaa.

Ensimmäistä kertaa Kodiaqiin ja Superbiin on nyt saatavissa tuulilasinäyttö täydentämään 10,25-tuumaista digitaalista mittaristoa ja kojelaudan keskellä vapaasti seisovaa entistä suurempaa 12,9-tuumaista tietoviihdenäyttöä. Kummankin mallin uutuuksiin lukeutuvat myös Škoda Smart Dials -säätimet: ne ovat innovatiiviset kierrettävät ja painettavat säätimet, jotka antavat käytön tuntopalautteen ja joissa on digitaaliset näytöt.

Škodan Smart Dials -säätimet: kierrettävät ja painettavat säätimet digitaalisilla näytöillä

Škoda Smart Dials -säätimillä Škoda vie fyysisten ja digitaalisten säätimien yhdistelmän seuraavalle tasolle. Tämä uusi ratkaisu tarkoittaa tietoviihdenäytön alapuolelle sijoitettua kolmea kierrettävää ja painettavaa säädintä, joissa on digitaaliset näytöt.

Skoda Superb. Kuva: Skoda.

Säätimillä pääsee nopeasti auton moniin toimintoihin. Kahdella ulommalla Smart Dials -säätimellä säädetään kuljettajan ja etumatkustajan puolen sisälämpötilaa, istuinlämmitystä ja istuintuuletusta (jos varusteena). Säätimien digitaalinen näyttö kertoo aktiivisena olevan toiminnon.

Keskimmäisellä Smart Dials -säätimellä voidaan käyttää jopa neljää eri toimintoa, kuten tietoviihdejärjestelmän äänenvoimakkuutta, lämmityslaitteen puhaltimen tehoa, ilmansuuntausta, ilmastointia, ajoasetuksen valintaa ja navigoinnin kartan zoomausta. Keskimmäinen Smart Dials -säädin konfiguroidaan tietoviihdejärjestelmän valikosta, ja haluttu toiminto valitaan pitämällä säädintä painettuna.

Entistä enemmän Simply Clever -ratkaisuja

Pyrkimys auton mukavuuden parantamiseen näkyy uusissa varusteissa. Niitä ovat esimerkiksi matkapuhelinlokero, jossa voi langattomasti ladata yhteensopivaa älypuhelinta jopa 15 watin teholla – Kodiaqissa kahta älypuhelinta. Uudessa matkapuhelinlokerossa on myös jäähdytystoiminto.

Yksilöllisesti ohjattavissa sormenpäillä: Kahdella ulommalla Škoda Smart Dials -säätimellä säädetään kuljettajan ja etumatkustajan puolen sisälämpötilaa, istuinlämmitystä ja istuintuuletusta . Keskimmäisellä Smart Dials -säätimellä voidaan käyttää jopa neljää näistä toiminnoista: tietoviihdejärjestelmän äänenvoimakkuus, lämmityslaitteen puhaltimen teho, ilmansuuntaus, Smart Air -ilmastointi, ajoasetuksen valinta ja navigoinnin kartan zoomaus. Kuva: Skoda.

Matkustajilla on käytettävissään jopa neljä usb-c-liitäntää, joista saadaan tehoa 45 wattia, sekä kätevä 15 watin usb-c-liitäntä sisätaustapeilin juuressa.

Lisäksi uuteen Kodiaqiin on saatavissa hierontatoiminnolliset ErgoSeat-etuistuimet, ja takana matkustavien mukavuutta lisää keskitunnelin päällä oleva säilytyslokero.

Superbissa uutta ovat ohjauspyörä, mittaristo, koristelistat ja lisävarusteena saatavilla olevat hierontatoiminnolliset etuistuimet. Hierontatoiminto käyttää nyt kymmentä paineilmalla toimivaa hierontatyynyä, ja valittavissa on useita hierontaohjelmia.

Myös ristiseläntukea voidaan säätää neljään suuntaan. Kuten Kodiaqissa, istuimien, ohjauspyörän, tuulilasin ja takalasin toimintoja on helppo käyttää ilmastointivalikossa konfiguroitavalla painikkeella.

Vastuulliset verhoilut ja suositut Simply Clever -ratkaisut

Škoda osoittaa kestävään kehitykseen sitoutumistaan käyttämällä ympäristövastuullisia materiaaleja kaikissa kangasverhoiluissa ja kahdella suositulla Simply Clever -ratkaisulla: sateenvarjo kuljettajan oviverhouksessa ja jääraappa polttoainetankin luukun sisäpinnassa.

Skoda Superb. Kuva: Skoda.

Muista Škoda-automalleista jo tuttuun tapaan perinteiset sisustusvaihtoehdot korvautuvat sisätilan designvalinnoilla: Kodiaqiin tarjolla ovat designvalinnat Loft ja Lounge, sekä ecoSuite joko mustana tai konjakin ruskeana; näissä vaihtoehdoissa designvalintojen Loft ja Lounge kangasverhoilut on valmistettu kierrätystä polyesteristä. Designvalinnan ecoSuite nahkaverhoilu on valmistettu ympäristövastuullisesti kahvinpaputähteillä parkitsemalla.

Uuden neljännen sukupolven Superbin Essence-varustetaso sisältää Studio-designvalinnan ja Selection-varustetaso Loft-, Lounge- tai Suite-designvalinnan. Suite on saatavilla joko mustana tai konjakin ruskeana. L&K-huippumalliin on tarjolla L&K Suite -designvalinta mustana tai konjakin ruskeana.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän