Rallicross SM: Joni-Pekka Rajala ajoi Nokialla viidessä luokassa!

Rallicrossin SM-kauden neljäs ja samalla viimeistä edellinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Nokialla, jossa sarja vieraili nyt ensimmäistä kertaa.

Lauantaina oli ohjelmassa luokat V1600 RC, 125/250cc, 85cc ja Mini. Sunnuntaina viikonlopun huipensi Supercar-, Xtrem-, SRC-, Autokrossi- ja Xtrem Junior -luokkien pistetaistelut.

Rallicrossin lajilegenda Joni-Pekka Rajala ajoi viikonloppuna itsensä jälleen historiankirjoihin starttaamalla yhdessä osakilpailussa peräti viiteen eri luokkaan.

SuperCar-luokasta irtosi komeasti voitto, SRC-luokasta kakkossija, Xtrem- ja Autokrossi -luokista finaalipaikat ja V1600-luokassakin ”Jonttu” selviytyi lauantaina semifinaaleihin. SuperCar-luokan voitto nosti Rajalan tiukasti kiinni mitalitaisteluun.

Kuninkuusluokan kärkikaksikkoa ei viivalla tällä kertaa nähty. Mikko Ikonen osallistui Saksan EM-rallicrossiin ja Mika Liimataisella ei olisi osallistuessaan ollut enää mahdollisuutta kasvattaa pistepottia ennen Joensuun osakilpailua.

Nokialla SuperCarien toiseksi ajoi Ari-Pekka Niemi ja kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet saalisti Antti Väre.

Virkkuselle ensimmäinen SM-voitto

Crosskartien kuninkuusluokassa saatiin uusi SM-voittaja, kun Eetu Virkkunen taisteli finaalissa itsensä sarjaa johtavan Riku Huuhkan ohi ykköseksi. Virkkunen nousi samalla pistetaulukossa kakkoseksi.

Kaksi edellistä osakilpailua voittaneen Huuhkan pistejohto on päätöskilpailuun lähdettäessä tukeva, vaikka nuorukainen taipuikin tänään palkintokorokkeen ulkopuolelle. Luokassa kakkoseksi ajoi Henri Mannismäki ja kolmas oli Antti Harju.

Mikkonen taisteli SRC-luokan ykköseksi

Ville Mikkonen jatkoi SRC-luokassa vahvoja esityksiä ajamalla huiman taistelun päätteeksi kauden toiseen voittoonsa. Rajala taipui alle puolen sekunnin erolla toiseksi ja kolmanneksi ajoi Petro Koski.

Mikkosen ja toisena olevan Rajalan ero on ennen viimeistä kilpailua ainoastaan viisi pistettä, joten Joensuussa on odotettavissa hurja taistelu luokan Suomen mestaruudesta.

Turpeinen jätti muut taakseen Autokrossi-luokassa

Autokrossi-luokassa vasta 14-vuotias Joni Turpeinen täräytti melkoisen suorituksen ajamalla ensimmäisen voittonsa kovassa porukassa. Turpeinen jätti finaalissa sarjan kärkikaksikon, Aatu Matikaisen ja Mika Liimataisen taakseen, ja nosti samalla itsensä tiukasti mukaan luokan mestaruustaisteluun.

Uiton voittoputki kasvoi Xtrem Junioreissa

Crosskartien Xtrem Junioreissa Mikael Uitto jatkoi jo neljän osakilpailun mittaista voittoputkeaan ja lähtee täyden pistepotin turvin Ylämyllyn radalle kauden päätöskilpailuun. Kärkikolmikon täydensi tuttuun tapaan sarjassa toisena oleva Joonatan Ylilammi ja kolmatta sijaa hallussaan pitävä Lauri Halonen.

Rallicrossin SM-kausi huipentuu 9.-10. syyskuuta Joensuussa ajettavaan päätöskilpailuun.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän