Sähköautolla yhdellä latauksella 1 202 km!

Mercedes-Benzin Vision EQXX -sähköauto on osoittanut jälleen tehokkuutensa. Autolla ajettiin yhdellä latauksella peräti 1202 kilometrin matkan Saksan Stuttgartista Ison-Britannian Silverstoneen – ja sen lisäksi vielä 11 kierrosta legendaarisella moottoriradalla yhdellä ainoalla latauksella.

Koko matkan keskinopeus oli 83 km/h ja huippunopeus radalla 140 km/h. Sähkön keskikulutus oli ainoastaan 8,3 kWh sadalla kilometrillä.

Vision EQXX rikkoi näin oman keväällä ajetun ensimmäisen matka- ja kulutusennätyksensä, jotka syntyivät Stuttgartin ja Ranskan Cassisin välillä. Tuolla matkalla sähköä kului keskimäärin 8,7 kWh/100 km. Konseptimallin ilmanvastuskertoimen Cd-arvo on ainoastaan 0,17 ja auton tyhjäpaino 1755 kiloa.

Silverstoneen suuntautuneen matkan aikana ulkoilman lämpötila nousi jopa 30 asteeseen, ja liikenne oli ruuhkautunut sekä reitin alku- että loppupäässä.

Lue myös: Mercedes-Benzin konseptisähköautolla ajettiin yli tuhat kilometriä yhdellä latauksella

Auton monitoiminen lämpöpumppu ja erittäin tehokas lämmönhallintajärjestelmä pitivät matkustamon lämpötilan sopivana kaikissa oloissa.

Auton ilmastointijärjestelmä toimi vain noin 8 tunnin ajan, vaikka kokonaisajoaika oli 14 tuntia 30 minuuttia.

Ratakierrokset Silverstonessa ajoi hollantilainen Nyck de Vries, joka kuuluu Mercedes-EQ Formula E -sarjan kuljettajatiimiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here