Mercedes-Benzin konseptisähköautolla ajettiin yli tuhat kilometriä yhdellä latauksella

Mercedes-Benz Vision EQXX -sähköautolla ajettiin 1008 kilometrin mittainen maantiereitti taloudellisemmin kuin koskaan aikaisemmin.

Reitti alkoi Saksan Sindelfingenistä, ja määränpää oli Cassis Ranskan Côte d’Azurilla.

Matka ajettiin normaaliteillä muun liikenteen seassa 87,4 kilometrin keskinopeudella 12 tunnissa ja 2 minuutissa, josta taukoihin käytettiin vain 30 minuuttia.

Vision EQXX:n latausluukku oli matkan ajan sinetöity. Perillä Cassisissa vajaan 100 kWh:n akun latauksesta oli jäljellä yhä noin 15 prosenttia, joka auton saavuttamalla kulutuksella olisi riittänyt vielä 140 kilometrin ajomatkaan.

Yhdellä latauksella olisi siis kyetty kulkeman 1 140 km. Mitattu sähkön keskikulutus matkan aikana oli ainoastaan 8,7 kWh/100 kilometriä.

Ennätystuloksen takana ovat konseptimallin monet edistykselliset ratkaisut; ilmanvastuskertoimen Cd-arvo on vain 0,17 ja autossa käytettiin äärimmäisen alhaisen vierintävastuksen Bridgestonen Turanza Eco -renkaita.

Akun vajaa 100 kWh:n energiasisältö vastaa EQS:n lukemia, mutta Vision EQXX:n akun tilavuus on 50 prosenttia pienempi ja 30 prosenttia kevyempi. Vastaavia teknologisia ratkaisuja nähdään Mercedes-Benzin tulevassa sähköautomallistossa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here