Ratakuorma-autoilu: Mika Mäkisen Brands Hatchin kisaviikonlopusta tuli testireissu

Toissa vuoden Britannian avoimen ratakuorma-autojen BTRC (British Truck Race Championship) -sarjan Divisioona 2-luokan mestari Mika Mäkinen palasi kauden viimeisen viikonlopun ajaksi tuttuun ratasarjaan.

Mäkinen kilpaili sarjan päätösviikonloppuna Brands Hatchissä ratakuorma-autojen Divisioona 1-luokkaan rakennetulla Buggyra Freightliner -kilpa-autolla.

Testireissuksi suunniteltu kilpailumatka oli nousujohteinen, mutta lopulta työntäyteinen. Ongelmia riitti, mutta viikonlopun aikana Mäkinen tiimeineen pystyi ongelmat myös selättämään.

– Isoin murheemme oli se, että auton vaihteiston hydrauliikka sekä automme ohjainyksikkö jostain syystä estivät vaihteistoa vaihtamasta 7-vaihteelta 8-vaihteelle. Auto sammui, kierrosluvun rajoittaja meni päälle, kun polttoaineen syöttö katkesi, mutta vaihde ei vaihtunut.

Viikonlopun viimeiseen starttiin Mäkisen tiimi vaihtoi moottoriin suuttimet ja ohjelmoi ohjainyksikön uudelleen. Toimenpiteiden jälkeen uusi auto toimi kohtuullisen hyvin.

– Saimme suurimman ongelmamme ratkaistua viikonlopun viimeiseen starttiin, mutta sitten rankkasateessa ohjaamon ikkunat höyrystyivät umpeen ja en nähnyt siinä kaatosateessa kunnolla ulos. Automme oli viimeisessä startissa ihan ok, mutta minkäs teet, kun et näe eteesi, Mäkinen huokaili kilpailun jälkeen.

Mäkinen keskeytti viikonlopun kolme ensimmäistä starttia ja ajoi viimeisessä startissa maaliin sijalla 13.

– Ajoin kolmessa ensimmäisessä startissa ratavarikolle, kun automme ei toiminut. Niitä lähtöjä oli ihan turha jatkaa ja pääsimme aikaisemmin tutkimaan, mistä viat johtuivat.

Mäkinen kertoo, että Buggyra Freightliner kilpa-auto jää talveksi Englantiin.

– Tarvitsemme lisää uusia osia ja paljon testiä. Talvella Suomessa testausta on mahdotonta toteuttaa. Tavoitteemme on rakentaa autoamme kuntoon talven aikana Englannissa ja osallistua sillä ensi kauden Britannian avoimen ratakuorma-autosarjan avausosakilpailuun, joka ajetaan maalis-huhtikuussa Brands Hatchissä. Uskon, että saamme rakennettua autostamme hyvän kilpurin. Se nähtiin jo täällä, että potentiaalia siitä kyllä löytyy, Mäkinen sanoo.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here