Rata-ajo: Alastarolla tuli lauantaina kaksi Suomen mestaria!

Sami Talvitie varmisti V1600-luokan Suomen mestaruuden Alastaron moottoriradalla lauantaina. Mestaruus varmistui viikonlopun ensimmäisessä lähdössä, jonka hän voitti näytöstyyliin.

Talvitie jatkoi samaa ylivoimaista näytöstään, jota hän on esittänyt koko kauden ajan. Talvitien mestaruuden ainoa uhkaaja Niko Kalliokoski jäi toiseksi lauantain ensimmäisessä lähdössä ja mestaruustaisto oli näin ollen luokan osalta ohi.

Kalliokoski sai puolestaan tehdä kovan työn pitääkseen aivan hänen kannoillaan painostaneet John K. Westmanin ja Simo Rauhalan takanaan loppukierroksilla.

Lauantain toisessa lähdössä Talvitie teki kuten ensimmäisessä: ajoi muiden nahistellessa takanaan selvään voittoon yli 16 sekunnin erolla. Jälleen kerran Alastarolle kisoja saapuneet katsojat saivat jännittää kamppailua muista palkintosijoista.

Kalliokoski päihitti kolmanneksi ajaneen Rauhalan vain 49 tuhannesosan erolla. Samassa ryhmässä maaliin ajoivat myös Mika Lahtinen, Westman, Noora Lähteenmäki ja Oskar Dahlbacka.

Miemois vahvoilla Legendsien mestaruustaistossa

Legendsien päivän ainoan lähdön voittoon kaasutteli Pekka Seppänen. Hänen voittonsa irtosi vain 0,2 sekunnin erolla Philip Miemoisiin, joka otti tukevan otteen luokan mestaruudesta. Miemoisin kanssa mestaruustaistoon sunnuntaina suuntaava Mathias Herten sijoittui kolmanneksi.

Nuori Leevi Lintukanto jatkoi vahvaa kauden jälkimmäistä puoliskoa ajamalla neljänneksi lauantaina. Sijoitus oli samalla Lintukannon tämän kauden toistaiseksi paras.
Mestaruustaistossa niin ikään mukana olevat Veli-Pekka Karttunen ja Joonas Vartiainen sijoittuivat lauantaina seitsemänneksi ja 13.

Myös The Gran Turismo -luokassa juhlittiin lauantaina Suomen mestaruutta, kun Emil Westman jatkoi vakuuttavaa voittokulkuaan ajamalla luokan päivän ainoan lähdön voittoon.

Jarkko Tähtinen teki parhaansa antaakseen painetta nuorukaiselle, mutta eroa kärkipaikkaan jäi lopulta yli kuusi sekuntia.

Rata SM -kausi huipentuu huomenna sunnuntaina ja ratkomatta on vielä Legendsien historian ensimmäinen SM-kulta.