Rallisprintin SM-sarjan kesäkausi starttaa Tuusniemellä

Rallisprint SM-sarjan kesäkausi saadaan polkaistua pitkän odotuksen jälkeen käyntiin lauantaina Tuusniemellä, jossa ajetaan kauden ainoa asfalttisprintti, Koillis-Savon SM Rallisprint.

Normaalitilanteessa kyseessä olisi jo kauden neljäs osakilpailu ja toinen asfalttisprintti, mutta talven toinen osakilpailu Lahdessa sekä kesäkauden ensimmäiseksi kaavailtu osakilpailu Vaalassa on jouduttu molemmat perumaan koronatilanteen takia. Näin ollen sarja on typistynyt neljän osakilpailun mittaiseksi kauden 2021 osalta.

Kaksivetoisten puolella kolme nimeä jakamassa kärkipaikkaa

Kauden avausosakilpailussa Laukaassa suurimmat pistepotit kaksivetoisissa nappasivat luokkavoittajat Kristian Nieminen, Matias Peippo sekä Miko Jalava. Koko kolmikko on tällä hetkellä 16,5 pisteessä. Kolmikko käytti myös oikeuden 1,5-kertaisiin pisteisiin Laukaassa, jonka jokainen kilpailija saa kertaalleen kauden aikana käyttää.

Rallin SM-sarjassakin tällä kaudella Ford Fiesta Rally4-autolla kilpaileva Nieminen starttaa Tuusniemellä ensimmäiseen asfalttirenkailla ajettavaan sprinttiinsä.

Vuoden 2017 kaksivetoisten Suomen mestari Mika Lemmetti täydentää neljän kärjen 14,25 pisteellä.

Markkanen suosikkina nelivedoissa

Myös nelivetojen kärkimies Kalle Markkanen on tutumpi näky Ralli SM-sarjassa. Täksi kaudeksi R5-autoon vaihtanut Markkanen on suosikki myös Tuusniemellä, mutta asfaltti alustana saattaa antaa edun täysverisillä rallisprint-autoilla ajaville, joissa tehoa on lähes puolet enemmän kuin Markkasen Skoda Fabia R5:ssa.

Asfaltilla ajaminen ei ole Markkaselle aivan vierasta, vaikka puhtaasta asfalttikilpailusta on aikaa jo viitisen vuotta. Pitää muistaa, että Markkanen ajoi pitkään myös rallicrossia menestyksekkäästi, joten siitä taustasta on varmasti hyötyä Tuusniemen kaksikilometrisellä jouhealla asfalttiradalla.

Pisteitä Markkanen saalisti ensimmäisestä osakilpailusta 1,5-kertaisten pisteiden myötä 16,5. TOP3:n täydentävät Panu Mertala 12 pisteellä ja Samuli Pokela 11 pisteellä.

Koillis-Savon SM Rallisprintin ensimmäinen kierros alkaa Tuusniemen taajama-alueella klo 12. Toinen kierros polkaistaan käyntiin n. klo 14:30 ja palkintojenjako tapahtuu kilpailun lähtöpaikalla heti toisen kierroksen päätteeksi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here