Rallicross: Tommi Hallmanille toinen voitto rallicrossin MM-sarjassa

Tommi Hallmanin huikea menestyskulku sai jatkoa Esteringin radalla Saksassa ajetussa rallicrossin MM-sarjan RX2e-luokan kauden viidennessä osakilpailussa.

Samalla, kun rallicrossin MM-sarjan RX2e-luokassa ratkottiin Esteringin radalla Saksassa mestaruuden kohtaloa kauden viimeisessä osakilpailussa, oli Tommi Hallmanin lisäksi vierailevien kuljettajien joukkoon liittynyt MM-sarjan pääluokan pistekakkonen Niclas Grönholm, sekä hänen tiimikaverinsa Klara Andersson. RX2e-luokan taso tunnetusti on kova ja sen myös Grönholm ja Andersson saivat tylysti huomata. Kumpikaan ei yltänyt finaalissa kolmen parhaan joukkoon.

Hallmanin esitys Esteringin radalla koko viikonlopun ajan oli suorastaan dominoiva. Kuopiolainen vei alkuerät nimiinsä 20 pisteen turvin ja voitettu semifinaalilähtö toi paalupaikan finaaliin. Vaikka finaalissa toiseksi sijoittunut ja sarjan mestaruuden varmistanut Nils Andersson pääsikin lähelle suomalaista, eroa ruutulipulla oli vain 0,840 sekuntia, hallitsi Hallman hermonsa täydellisesti ja Saksassa päästiin viikonlopun päätteeksi kuulemaan Maamme-laulu.

– Ei tähän voittamiseen kyllä kyllästy koskaan! Todella hieno fiilis, kun finaalissa ylittää viikonlopun viimeisessä lähdössä maalilinjan voittajana. Ei nämä voitot koskaan helpolla tule. Viikonloput on pitkiä ja koko ajan pitää onnistua jokaisessa lähdössä, Hallman korosti.

Filip Thorenin kaadettua autonsa ensimmäisessä mutkassa finaalin avauskierroksella, startti jouduttiin uusimaan. Uusintastarttia jouduttiin odottamaan varsin pitkään ja kun homma lopulta saatiin jatkumaan, esiin astui lähtövalot, jotka eivät suostuneet toimimaan.

Hallman myönsi, että tilanne oli kuljettajan vinkkelistä katsottuna uusintastarttia odotellessa hankala, varsinkin kun lämpötila auton kabiinissa hellepäivänä oli tukalan kuuma.

– Ei siinä varsinaisesti oikein miettinyt mitään. Ensimmäinen startti onnistui hyvin ja pääsin kärkeen, mutta eihän punaiselle lipulle koskaan mitään voi. Lähtövalojen vian takia siinä sitten joutui kolme kertaa keskittymään starttiin, niin olihan se kieltämättä hankalaa. Lopulta uusintastartti onnistui paremmin, ensimmäinen mutka mentiin siistimmin läpi, eikä ollut kontaktia, finaalissa voiton lisäksi nopeimman kierrosajan ajanut Hallman kertasi.

Hallmanin vuonna 2021 käynnistynyt menestyskulku on tuonut rallicrossissa kolmesta eri sarjasta ja yhteensä 17 kilpailusta palkintosijoituksen peräkkäin ja MM-sarjassa nyt tullut voitto oli toinen, kun ajettuja kilpailuja on takana yhtä monta. RX2e-luokan kauden loppupisteissä Hallman sijoittui seitsemänneksi, vaikka ajoi vain kaksi osakilpailua. Hallman on lajissa tällä hetkellä kuuma nimi, mutta jatkon osalta uutisia tässä kohtaa ei ole kerrottavaksi.

Hallman on ajanut tänä vuonna kolme kilpailua, yhden Nitro-rallicrossissa Yhdysvalloissa ja kaksi MM-sarjassa Euroopan puolella.

Voittoprosentin ollessa täysi sata, voi kauden sanoa olleen onnistunut, vaikka kilpailujen määrä pieneksi onkin jäänyt. Sen lisäksi, että Hallmanilla ja taustajoukoilla oli Esteringin radalla aihetta juhlaan komean voiton myötä, niin myös Hallmanin 23-vuotissyntymäpäivä teki päivästä ikimuistoisen.

Grönholm RX2e-luokan neljäs

Niclas Grönholm ajoi rallicrossin RX2e-luokan MM-osakilpailussa Saksan Esteringillä neljänneksi.

Rallicrossin pääsarjan RX1e-luokan osakilpailujen peruuttamisien takia CE Dealer Team vuokrasi kaksi RX2e-luokan autoa ja osallistui luokan viimeiseen MM-osakilpailuun Saksassa.

Ensimmäistä kertaa luokan autolla kilpaillut Grönholm oli finaalisuoritukseensa tyytyväinen. Grönholm oli joutunut keskeyttämään lauantain molemmat alkuerät, joten sunnuntain ratkaiseviin eriin Grönholm starttasi luokan viimeiseltä sijalta.

Sunnuntain alkueristä Grönholm ajoi voiton ja kakkossijan, sekä semifinaalista toisen sijan. Päivän finaaliin Grönholm starttasi ruudusta neljä.

– Mahdollisuudet eturivin lähtöpaikkoihin katosivat jo lauantaina. Meiltä meni kaikki pieleen: yksi oma virhe ja sitten rengasrikko. Alkuerien viimeiset sijat määräsivät viikonlopun suunnan. Sunnuntaina tein sen, minkä pystyin ja nousin vielä finaaliin, vaikka kärsin toisen rengasrikon semifinaalissa, Grönholm kertasi.

Rallicrossin MM-sarjassa RX1e-pääluokan kalenterissa on yhä Kiinan ja Etelä-Afrikan MM-osakilpailut. Osakilpailuja ei ole vielä peruttu.

RX2e ja Saksan finaalin tulokset

1) Tommi Hallman 3.09,779
2) Nils Andersson (SWE) + 0,840
3) Isak Sjökvist (SWE) + 2,685
4) Niclas Grönholm + 3,531
5) Klara Andersson (SWE) + 4,933
6) Filip Thoren (SWE) Keskeytys

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän