Lauri Heinoselle kolmas driftingin Suomen mestaruus

Drifting SM-sarjan päätösosakilpailu ajettiin lauantaina 18.9. Jurvassa, Botniaringin moottoriradalla. Kilpailun voittoon ja samalla kolmanteen Suomen mestaruutensa ajoi lopulta näytöstyyliin Porista kotoisin oleva Lauri Heinonen.

Kauden päätöksestä ei muodostunut toivottua trilleriä, sillä pistetilanteessa ensimmäisenä ja toisena olleet Heinonen ja Juha Pöytälaakso kohtasivat toisensa jo kaavion TOP16-vaiheessa.

Kilpailullinen osuus aloitettiin tuttuun tapaan lajitteluilla ja kauden aiempien osakilpailujen tuttuun tyyliin sen voitti Heinonen 96 pisteellä. Kauden neljässä osakilpailussa kolmesta on lajitteluvoitto päätynyt Heinosen nimiin, ainoastaan kauden avauskisassa Turussa Heinonen ei voittanut lajitteluja ollen kolmas.

Toiseksi itsensä lajitteli Ville Kaukonen, joka keräsi arvostelutuomareilta 92 pistettä. Nousujohteista kautta ajava Henri Haanpää tyylitteli 91 pisteellään kolmanneksi. Viiden parhaimmiston täydensivät Juha Koskiniemi ja Mika Keski-Korpi.

Heinosen mestaruus varmistui jo TOP16-vaiheessa

Kauden viimeisestä pariajokaaviosta ei muodostunut jännitysnäytelmää, sillä Heinonen kohtasi pistekakkosena olleen Pöytälaakson jo heti kaavion toisella kierroksella.

Heinosen mennessä parista jatkoon tarkoitti se enää ohuita saumoja pisteissä kolmantena olleen Jonathan Hastin mestaruushaaveissa. Hast kuitenkin putosi jatkosta myöskin TOP16-vaiheessa, ja se varmisti Heinosen mestaruuden jo ennen viimeisiä kaavion vaiheita.

Kuin kirsikaksi kakun päälle Heinonen pudotti myös seuraavat vastustajansa ja ajoi koko kilpailun voittoon ja repäisi lopulliseen pistetaulukkoon muhkean eron muihin. Haanpää oli toinen ja Kaukosen pronssifinaalissa voittanut Kristiina Aalto kolmas.

Heinonen oli tällä kaudella lopulta jopa murskaavan ylivoimainen. Kaksi osakilpailuvoittoa ja kolme lajitteluvoittoa kertovat omaa tarinaa Heinosen vakuuttavuudesta. Kyseessä oli samalla Heinosen toinen perättäinen ja kaikkiaan kolmas Suomen mestaruus, ensimmäisen tullessa kaudelta 2018.

– Maistuu todella hyvältä, mestaruus varmistui tänään jo aikaisessa vaiheessa. Kolmas Suomen mestaruus, ei sitä oikein voi edes uskoa. Todella upea päivä, tänään on aikamoiset juhlat, Heinonen tunnelmoi kisan jälkeen.

SM-hopealle ajoi myöskin kolmatta mestaruuttaan jahdannut Pöytälaakso. Koskiniemi täydensi kauden kolmen parhaimmiston SM-pronssillaan.

Radalle.com Finals, Botniaring

Lajittelut TOP4:
1. Lauri Heinonen 96p
2. Ville Kaukonen 92p
3. Henri Haanpää 91p
4. Juha Koskiniemi 91p

Kokonaiskilpailu TOP4:
1. Lauri Heinonen
2. Henri Haanpää
3. Kristiina Aalto
4. Ville Kaukonen

Pistetilanne 4/4 osakilpailua TOP4:
1. Lauri Heinonen 366p
2. Juha Pöytälaakso 252p
3. Juha Koskiniemi 231p
4. Jonathan Hast 226p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!