Ralli SM: Nuorissa Tuukka Kauppinen jatkoi voittolinjalla — Junioreissa draamaa heti alkuun

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin Seinäjoella perjantaina ja lauantaina. Kahdeksan erikoiskoetta joilla mittaa oli reilut 120 kilometriä, eivät päästäneet kilpailijoita helpolla.

Nuorten luokassa perjantaina joutui keskeyttämään avauserikoiskokeen nopeimman ajan jälkeen Jooa Iivari, jonka Ford Fiestasta hukkuivat sähköt. Talvella avauskilpailun Kouvolassa voittanut ja Liedossa ulosajoon keskeyttänyt kuljettaja oli heti poissa voittokamppailusta.

Vauhtivaltikkaa pitivät sen jälkeen edellisen osakilpailun voittaja Tuukka Kauppinen Honda Civicillä ja edellisen kisan kakkonen, Justus Räikkönen Ford Fiestalla.

Kauppinen ei johtopaikastaan kilpailun aikana luopunut, vaikka Räikkönen paineisti lauantain alkupätkillä hyvin.

Kolmanneksi ajoi jälleen Veeti Pulkkinen Ford Fiestalla, jolla on tältä kaudelta avauksesta kolmossija, Liedosta nelostila ja nyt jälleen kolmostila.

Kilpailun kolmen kärki on myös sarjakärjessä, kun elokuun lopussa Keravalla sarjaa jatketaan.

Junioreissa draamaa heti alkuun, Korvola kärkeen

Juniorit kilpailevat neljässä eri luokassa, ja kuten Nuorissakin, osallistujien määrä luokassa vaikuttaa lisäpisteiden saantiin. Näin ollen voitostakin saatava määrä voi hieman vaihdella.

Perjantaina saatiin jo draamaa, kun pistekolmosena ollut Juhani Männikkö keskeytti Toyota Starletillaan luokassa 3 ja pistejohtajana ollut Riku Koski BMW M3:lla kärsi rengasrikon luokassa 4.

Lauantaille Koski kuitenkin starttasi kärjessä tasa-ajalla vastaavaan ajokkiin luottavan Tuomo Väli-Toralan kanssa. Pian kuitenkin tapahtui taas, Koski ajoi ulos sen verran että oikea etupyörä siirtyi taaksepäin ja edessä oli keskeytys. Väli-Toralalle oli langetettu 10 minuutin aikasakko ja hänkin putosi kauas kärjestä.

Johtopaikan peri Terho Luoma BMW Compactillaan eikä enää paikastaan luopunut vaan piti sen sitkeästi maaliin asti, lähimmät uhkaajat olivat Tomi Riihimäki Honda Civicillään 9,3 sekunnin päässä, sekä kolmanneksi ajanut Pasi Hiekkavuo Opel Astralla 10,2 sekunnin päässä.

Kolmosluokassa voittoon ajoi Topi Kärki Ford Fiesta R2:lla ilman isompia ongelmia.

Kakkosluokassa taasen Markus Latvanen Nissan Micralla oli ainoa osallistuja ja otti maaliin pääsyllä pisteet.

Ykkösluokassa Mika Korvola sarjan kakkosena oli tilanteessa, jossa voitto olisi tiennyt loppukautta ajatellen todella hyvää.

Vaan Juhani Luoma Renault Meganellaan olikin eri mieltä ja hyödynsi Korvolan huonosti sujuneen avauspätkän, jossa Luoma voitti Korvolaa miltei 19 sekuntia. Tätä eroa Korvola Honda Civicillään kuroi loppukisan ajan kiinni, mutta vielä jäi maalissa eroa 2,6 sekuntia Luoman eduksi.

Pisteet TOP3 3/5 osakilpailua

Rallin Suomen Juniorimestarussarja

1. Mika Korvola 47p
2. Riku Koski 35p
3. Pasi Hiekkavuo 35p

Nuorten SM

1. Tuukka Kauppinen 56p
2. Justus Räikkönen 39p
3. Veeti Pulkkinen 36p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here