Ralli: Jaakko Lavio vahvasti kiinni BMW-rallimestaruudessa

Jaakko Lavio. Kuva: Marko Kyöstilä.

Jämsäläinen Jaakko Lavio voitti Urjala-rallissa BMW-merkkiluokan ja on vahvin ehdokas BMW Ralli -sarjan mestariksi.

Toijalan ympäristössä ajetussa Urjala-rallissa BMW-luokan kilpailu kulki edellisen osakilpailun voittaneen Lavion komennossa. BMW Rallin mestaruuden tavoitteekseen asettanut jämsäläinen voitti neljä ensimmäistä erikoiskoetta.

Vaasan UA:n Ville Hatanmaa ajoi yhtä varmasti kakkoseksi ja oli neljän EK:n jälkeen 20 sekunnin päässä Laviosta. Kaksi viimeistä EK:ta menivät Hatanmaalle, mutta Lavion johtomarginaali kutistui vain 2,5 sekuntia. Yleiskilpailussa kolmanneksi sijoittunut EPUA:n Lasse Hirvijärvi jäi Laviolle yli minuutin.

Laviosta tuli ensimmäinen kuljettaja, joka on voittanut tämän vuoden BMW-sarjassa kaksi osakilpailua. Kun kuuden osakilpailun sarjasta on ajamatta enää 12.10. oleva Naantalin Rantaralli, Lavion johto sarjassa toisena olevaan AL-Härmän Sami Laurilaan on 13 pistettä.

Laurila on ainoa kuljettaja, joka pystyy nousemaan Lavion ohi mestariksi, sillä Urjala-rallissa keskeyttäneet AL-Härmän Riku Koski ja Lappeenrannan RT:n Toni Parkkinen putosivat ulos mestaruustaistelusta.

Lapuan Anssi Luoma-aho varmisti Urjala-rallissa BMW Rallin seniorimestaruuden, mutta juniorien mestaruus ratkeaa vasta päätöskisassa.

www.bmwrallisarja.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here